Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dvojni udarec za NK Rogaška: poraz v Kopru tudi uradno potrjen, s tekme z Olimpijo pa visoka denarna kazen


Tekma med Koprom in Rogaško bi morala biti na sporedu konec avgusta, a se ni odigrala, ker Slatinčani niso izpolnjevali pogoja doma vzgojenih igralcev. V taboru črno-belih so se ostro odzvali, sledila pa je tudi pritožba, ki jo je Nogometna zveza Slovenije zavrnila (NZS).

Veliko prahu je sprožil tudi obračun med Rogaško in Olimpijo, ki so ga v sodnikovem podaljšku dobili Ljubljančani. A bolj kot dogajanje na igrišču je pozornost požel incident na VIP-tribuni.

Ta bo Rogaško, ki je prejela kazen s strani disciplinskega sodnika NZS, stal 2.600 evrov, ob tem pa je sledila še globa zaradi konfrontacij med igralci in predstavniki obeh ekip, ki znaša 700 evrov. Slatinčani bodo tako iz klubske blagajne morali odšteti 3.300 evrov.

Na odločitev NZS-ja se je na svojem Facebook profilu odzval direktor NK Rogaške Nino Ivačič in napovedal pritožbo na Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani.

Obračun med Koprom in Rogaško ne bo odigran, tri točke pripadle Primorcem

Dvoboj na Bonifiki je sedaj tudi uradno za zeleno mizo, z rezultatom 3:0, pripadel Koprčanom. Pritožba Rogaške je bila zavrnjena kot neutemeljena. Zgodilo se je torej, kar smo že napovedali. Neizpolnjevanje pogoja domačih igralcev je črno-bele stalo možnosti potegovanja za točke v primorski prestolnici.

”V obrazložitvi, ki jo je Komisija za pritožbe pod vodstvom predsednika senata Jerneja Klariča, podala na štiristranskem dokumentu, je komisija zapisala, da sta bili odločitvi delegata in vodje tekmovanj pravilni in v skladu z odločbami Tekmovalnega zapisnika NZS ter zavrnila argument NK Rogaška, da bi morala biti tekma 6. kroga odigrana zaradi tega, ker je bila odigrana tekma 5. kroga, ko Rogaška prav tako ni izpolnjevala pogoja doma vzgojenih igralcev. Kljub temu je komisija ugotovila, da napake pri registraciji tekme 5. kroga ne vplivajo na tekmo 6. kroga, saj je potrebno postavo oddati za vsako tekmo posebej,” so zapisali pri NZS.

Odpovedana tekma je v preteklih tednih že poskrbela za precej neodobravanj in ostrih kritik s strani predstavnikov prvoligaša iz Rogaške Slatine. Črno-beli so celi grozili z neigranjem tekem, ob tem pa je prišlo tudi do odstopa predsednika Bojana Jeršečiča.

Direktor NK Rogaška Ivačič: Poraženec bo moral oditi iz slovenskega nogometa. Mi ali oni.

Kot je že pred odločitvijo NZS povedal športni direktor Nino Ivačič, se Rogaška v primeru, da bo pritožba zavrnjena, s tem ne bo sprijaznila in bo nadaljevala z iskanjem svojih pravic tudi na Mednarodnem športnem razsodišču (Cas) v Lozani, če bo to potrebno. Sinočnji odziv Ivačiča je tako bil v skladu s tem, na svojem Facebook profilu je ob fotografijah štiristranskega dokumenta, ki so ga pripravili pri NZS, zapisal:

”Nezmotljivi sprejemajo sklepe z datumom 21.12.2023, veljajo pa sedaj. Odločitev sezone sprejmejo kar na korespondenčni seji, ne da bi se sploh sestali. Za napačen zapisnik so krivi vsi, tudi Maribor, samo NZS ne. Sodbo pa piše kar nekdo, ki je hkrati funkcionar v klubu, ki je konkurent na lestvici. Naslednja postaja: CAS Lozana.”

”Še prej in do takrat pa redno opozarjanje na vse poteze, ki škodujejo slovenskemu klubskemu nogometu. Epilog: Odhod poraženca iz slovenskega nogometa. Mi ali oni,” je še dodal športni direktor Rogaške.

Kot je bilo razumeti iz nedavne novinarske konference, bo NK Rogaška na mednarodnem športnem razsodišču v Lozani izpodbijala celotno pravilo, ki v zapisniku 23 nogometašev za tekmo zahteva vsaj 8 “doma vzgojenih”. Kaj to pomeni, smo podrobneje pojasnili v prejšnjem članku.

Tekma z Olimpijo poskrbela za visoko denarno kazen Rogaške

Disciplinski sodnik NZS Boštjan Jeglič je danes zapisal, da bodo morali pri Rogaški zaradi večkratnega žaljivega skandiranja navijačev, metanja plastenk in kozarcev na VIP-tribuno proti predstavnikom gostujoče ekipe ter vdora dveh navijačev na VIP-tribuno, ki sta hotela fizično obračunati s predstavniki nasprotne ekipe, odšteti 2.600 evrov.

Namesto nogometnega praznika ob polnih tribunah je sledilo neprimerno obnašanje in ostre besede, ki so napolnile medijske naslove. (Foto: Miha Hernavs/NK Rogaška/Facebook)

Zaradi konfrontacije med igralci in predstavniki Rogaške in Olimpije, fizičnega prerivanja in metanja plastenk pa bosta morala tako Rogaška kot Olimpija v blagajno NZS prispevati še vsak po 700 evrov. Slatinčani bodo tako skupno morali odšteti 3.300 evrov, Ljubljančani pa 700 evrov.

3.300 evrov se seveda mogoče ne sliši veliko za finančno stabilne klube, kot sta Celje ali Maribor, za Rogaško, ki je z odstopom predsednika izgubila še nekatere sponzorske pogodbe, pa to vsekakor predstavlja visok in nepotreben finančni zalogaj.