Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaško Slatino nepovratna sredstva za nadgradnjo nogometne infrastrukture


Med občinami, ki so se uspešno prijavile na razpis za državno sofinanciranje športne infrastrukture, je tudi Rogaška Slatina.

Na javnem javnem razpisu za izbor sofinanciranja investicij v obnovo večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic in posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin so se namreč prijavili s projektom »Nogometna infrastruktura v Športnem centru«. Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je projektu dodelilo sredstva v višini 100.000 evrov, kar je enako maksimalni možni vrednosti sofinanciranja posameznega projekta.

Kot je znano je Občinski svet Občine Rogaška Slatina marca potrdil pristop k projektu, katerega ocenjena vrednost znaša 1.190.000 evrov.

Po izvedenem postopku javnega naročanja so dela na objektu stekla v začetku junija, zaključek pa je predviden v septembru.

Če se bo izšlo po željah lokalne skupnosti in slatinskih ljubiteljev športa bo prenovljen objekt predan v uporabo za tekmo 1. slovenske nogometne lige med Rogaško in Muro, ki bo 23. septembra.

Z aktivnostmi za prenovo osrednjega nogometnega objekta so v Rogaški Slatini začeli lanskega decembra, ko je “zadišalo” po uvrstitvi članske ekipe v prvo ligo. V tem času je bilo veliko aktivnosti posvečeno tudi usklajevanju s standardi krovne nogometne organizacije, kakor tudi iskanju drugih rešitev.

Dela na objektu in njegovi bližnji okolici vključujejo obnovo dotrajanih garderobnih in ostalih prostorov v kletni etaži starejšega dela objekta, zagotovitev večje uporabne površine z zagraditvijo prostora v smeri parkirišča in z ureditvijo nadstropne etaže, znatno povečanje kapacitete obiska, vzpostavitev pogojev za TV produkcijo, delo VAR asistence in novinarjev, izvedbo novega električnega in internetnega priključka, ureditev avtomatskega zalivalnega sistema igralne površine, prestavitev igrišča proti tribunam, vgradnjo novih ograj, lovilnih mrež in kabin ob igrišču, itd.

Večina posodobljene infrastrukture ne bo v funkciji le v času igranja tekem na najvišji ravni slovenskega nogometa, ampak bodo izboljšani pogoji za vsakodnevno delo vseh selekcij domačega nogometnega kluba.