Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pičel odziv ob prvem športnem dnevu Kozjanov


Športna zveza Kozje je ob državnem prazniku – dnevu slovenskega športa prvič pripravila prireditev, ki so jo poimenovali Športni dan Športne zveze Kozje.

K sodelovanju so povabili vsa športna društva v občini Kozje oziroma vse njihove člane. Kot je zapisal Roman Gradišek iz ŠZK je športni dan potekal prav na praznični dan, v soboto 23. septembra, in sicer so si za prizorišče izbrali Večnamenski center Kozje.

Ker so k športnemu udejstvovanju želeli privabiti čim večje število udeležencev, so prireditev zastavili kot športno druženje brez prevelike tekmovalnosti. Zaradi tega tekmovanja niso potekala med ekipami društev, ampak čisto naključnimi.

Udeležencem so ponudili pet športnih panog: namizni tenis, badminton, streljanje z zračno puško, šah in odbojko ter k udeležbi povabili čisto vse, tudi popolne začetnike.

Odziv društev in njihovih članov je bil slab. Kljub deževnemu vremenu, zaradi katerega trgatve niso mogle biti izgovor, so se prvih štirih disciplin udeležili redki člani le dveh društev – Športnega društva Kozje in Tenis kluba Kozje. Dva šahista, dva strelca z zračno puško in osem badmintonistov in celo nobenega namiznotenisača je izkupiček, ki vsem drugim društvom, ki se rada pohvalijo s svojim športnim udejstvovanjem, ne more biti v čast. Na srečo se je članom ŠD Kozje in TK Kozje vsaj na odbojki pridružilo še nekaj članov Športnega društva Lesično, tako da so vsi skupaj sestavili tri odbojkarske ekipe, ki so nato menjaje igrale odbojko. Športna zveza je poskrbela še za to, da udeleženci niso bili žejni. Predsednik ŠZK je prepričan, da tistim, ki so se udeležili prvega Športnega dne ŠZK, ni bilo žal. Vsem ostalim pa je namenil poziv, da se v prihodnje velja udeležiti takšnih druženj, saj znajo biti zelo prijetna