Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nujna medicinska pomoč se vključuje v nacionalno dispečersko službo


Iz Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah so posredovali sporočilo, da se bo z 19. junijem njihova služba nujne medicinske pomoči vključila v dispečersko službo zdravstva na nacionalni ravni.

Po njihovih besedah ima tovrstna sprememba pomemben prispevek k izboljšanju organizacije delovanja nujne medicinske pomoči v Sloveniji. Ob tem želijo poudariti, da dežurna služba na območju šestih občin ustanoviteljic (Bistrica ob Sotli, Kozje, Podčetrtek, Rogatec, Rogaška Slatina in Šmarje pri Jelšah) zdravstvenega doma ostaja enaka.

Pomembno je, da ob nujnih stanjih pokličete na telefonsko številko 112. Na ta način bodo lahko zagotovili bolj kakovosten in hitrejši odziv najustreznejših intervencijskih ekip, ki jih aktivira dispečerska služba zdravstva v Sloveniji.

V primeru, ko NE potrebujete nujne medicinske pomoči, prosijo, da pokličete izbranega osebnega zdravnika oziroma v primeru odsotnosti dežurno službo Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah na telefon (03) 81-83-719.

V pomoč so pripravili praktično tabelo:

KAKO RAVNAM, ČE NENADOMA ZBOLIM ALI  POTREBUJEM INFORMACIJE?

A. Če sem življenjsko ogrožen

kličem  112

B.  V primeru življenjsko neogroženega stanja kličem izbranega osebnega zdravnika ali v primeru odsotnosti zdravnika kličem (03) 81-83-719
C.  Za splošne informacije o delovanju ambulant

 kličem (03) 81-83-700