Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kozjanski park prva turistična točka v Sloveniji s stropnim dvigalom


Dostopnost javnih mest za osebe z gibalno oviranostjo je pomemben pokazatelj stanja v družbi. Društvo za mobilnost invalidov je na svoji spletni strani, poimenovani Moja pot, zapisalo pohvalo Kozjanskemu parku.

Širši pogled na stranišče s stropnim dvigalom; foto: DMI

Poleg stavbe uprave javnega zavoda v Podsredi so ob prenovi sanitarij za invalide vanje namestil tudi stropno dvigalo, ki težje gibalno oviranim omogoča samostojano uporabo stranšča. Stropno dvigalo omogoča transfer osebe z invalidskega vozička na školjko in obratno, kar je seveda pogoj za uporabo sanitarij.

Tega po besedah DMI v Sloveniji ne ponuja noben turistični objekt, kot tudi ne noben javni objekt. Kozjanski park tako orje ledino.

S tem je Kozjanski park ne le prvi med parki, temveč tudi prva, če odmislimo namenska doma (Dom paraplegikov Pacug in Dva Topola Izola), turistična točka v Sloveniji, ki težje gibalno oviranim omogoča tovrstno uporabo stranišča.

Svoj zapisa pri DMI zaključujejo z besedami: “Želimo si, da ponudniki dostopnega turizma sledijo praksi, ki jo začenja Kozjanski park”.