Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 24. 4. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 17. aprila in dva dni kasneje je patrulja Policijske postaje Šmarje ustavila in kontrolirala dva voznika osebnih vozil, katerima je preizkus alkoholiziranosti pokazal več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Obema udeležencema je bilo na kraju vozniško dovoljenje odvzeto, nadaljnja vožnja pa prepovedana. Zoper oba smo na pristojni oddelek za prekrške podali obdolžilni predlog.

NASILJE V DRUŽINI

Zadnji torek so policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini. Pri tem so storilcu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zoper slednjega bodo na pristojno Tožilstvo podali kazensko ovadbo.

SPLETNA GOLJUFIJA

V četrtek so bili obveščeni o spletni goljufiji, pri čemer je neznani storilec oškodovanca oškodoval za slabih 2.000 eur. Preiskava kaznivega dejanja še poteka.

ZARADI NEPRAVILNEGA PREHITEVANJA PRIŠLO DO TRČENJA

V petek so v kraju Belo obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja povzročitelja, kar je imelo za posledico to, da je s svojim vozilom trčil v drugo vozilo. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

ZARADI NEPRILAGOJENE HITROSTI Z VOZILOM PRISTAL NA STREHI

Dne 21. aprila so v kraju Bukovje v Babni gori obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila, ki je zapeljal iz vozišča v obcestni jarek ter se nato po trčenju z vozilom prevrnil na streho. Voznik je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je se je lažje telesno poškodoval. Zoper voznika bo uveden prekrškovni postopek.

PADEC MOTORISTA

V soboto so bili obveščeni o padcu voznika motornega kolesa v kraju Senovica. Z ogledom kraja nesreče je bilo ugotovljeno, da je do padca prišlo, ko je voznik motornega kolesa zapeljal na oljni madež na vozišču. Pri padcu se ni telesno poškodoval.