Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška Slatina s starim podžupanom in novo podžupanjo


Župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, je na zadnji seji tamkajšnjega občinskega sveta svetnike seznanil s sklepom o imenovanju podžupanov.

S febraurjem je to funkcijo zaupal Janeza Božaka iz Topol in mag. Leonido Došler iz Gozdne ulice, ki bosta to funkcijo opravljala nepoklicno.

Prvi je bil v občinski svet izvoljen na listi SDS in bo opravljal funkcijo župana v primeru predčasnega prenehanja mandata župana do nastopa novega. Druga je bila izvoljena na listi Nove Slovenije.

Božak je občinski svetnik drugi mandat, drugi mandat pa bo opravljal tudi podžupanska opravila. Prejšnji mandat je bil podžupan Rogaške Slatine poleg Božaka še Boris Führer iz stranke DeSUS.

Došler je v Rogaški Slatini in širše poznana po tem, da je vodja območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturner dejavnosti, ki pokriva občini Rogaška Slatina in Rogatec.

Podžupani so uvrščeni v 38. plačilni razred, kar znaša 1.964,17 evrov bruto, za nepoklicno opravljanje funkcije pa so upravičeni do polovice tega zneska.

B.R., vir slik: ORS