Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 27. 3. 2023


Preberite pregled aktualnih zadev, ki so jih na Policijski postaji Šmarje pri Jelšah obravnavali v času 20. do 26. 3. 2023.

PROMETNA NEZGODA V VONARJU

Dne 20. marca je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena o prometni nezgodi v Vonarju. Policisti so z ogledom ugotovili, da je do prometne nezgode prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila, ki je zapeljal v jarek. Na vozilu je nastala materialna škoda, vozniku pa je bil na kraju izdan plačilni nalog.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

25. marca je bila PP Šmarje pri Jelšah s strani natakarice iz enega od gostinskih lokalov na Kozjanskem, da ji je gost v obraz vrgel trd predmet. Zaradi poškodbe je iskala nujno medicinsko pomoč v bolnišnici, kjer so ji poškodbo oskrbeli. Zoper gosta bo policija po zbranih obvestilih podala kazensko ovadbo na pristojno sodišče zaradi storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

TATVINA DVEH MOPEDOV

Med 19. in 25. marcem je na območju Podčetrtka neznanec izpod gospodarskega poslopja odtujil dva mopeda znamke Tomos APN-6 in Tomos Flexer, oba modre barve, in ju odpeljal neznano kam. Policija za storilcem še poizveduje.

ZASEŽENO VOZILO

26. marca so policisti pri rednem delu v Imenem zaradi prekoračitve hitrosti ustavili voznico osebnega vozila. Pri kontroli dokumentov je bilo ugotovljeno, da državljanka Hrvaške vozi v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Po dodatnih preverjanjih pri hrvaških varnostnih organih so policisti kršiteljici vozilo zasegli in jo privedli v takojšnji postopek na sodišče, ki ji je izreklo globo.