Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 20. 3. 2023


Preberite nekaj aktualnih dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šmarje pri Jelšah obravnavali v preteklem tednu.

VLOM V SVEČOMAT

Dne 14. marca so policisti obravnavali dva vloma v svečomat na območju Bistrice ob Sotli in v Podsredi. Neznani storilec je iz avtomata odtujil dobrih 100 evrov, medtem ko je povzročil za 600 evrov materialne škode. Zoper storilca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Z AVTOMOBILOM TRČILA V DREVO

Istega dne so v kraju Grobelce obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Voznica je zapeljala z vozišča in trčila v drevo. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. Izdan ji je bil plačilni nalog.

SPLETNA GOLJUFIJA

Policisti so bili obveščeni o spletni goljufiji, ko je bila na poziv neznane osebe lastnica transakcijskega račune pozvana, da mu posreduje podatke o svojem računu. To je lastnica tudi storila, nakar ji je neznani storilec z njega odtujil večjo količino denarja. Zoper storilca policisti še poizvedujejo in ga bodo kazensko ovadili.

TRČENJE DVEH VOZIL

Dne 15. marca so policisti obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

ODPELJALI SO JI TRAKTOR

S strani občanke so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec z vleko odpeljal traktor, kateremu je v določenem deležu solastnica. Patrulja je storilca in traktor izsledila. Traktor je bil zasežen, zoper storilca bodo na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VOZIL BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Dne 16. marca so policisti v kraju Pristava pri Mestinju zaradi prekoračitve hitrosti ustavili voznika osebnega vozila. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana, vozilo pa zaseženo. Zoper kršitelja so na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 19. marca so policisti v kraju Mestinje ustavili voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto, nadaljnja vožnja pa prepovedana. Zoper kršitelja so na pristojno sodišče, oddelek za prekrške, posredovali obdolžilni predlog.