Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 13. 3. 2023


Preberite pregled aktualnih dogodkov, ki so jih na Policijski postaji Šmarje pri Jelšah obravnavali v času od 6. do 12. 3. 2023.

TATVINA GOZDARSKEGA KMETIJSKEGA TRAKTORJA Z VITLOM

Dne 7. 3. je na PP Šmarje pri Jelšah občan naznanil, da mu je bil v gozdu na Vetrniku odtujen kmetijski traktor IMT rdeče barve starejše izdelave, opremljen za gozdarska opravila in z vitlom. Od oškodovanega je bila sprejeta prijava za tatvino, prav tako pa je bil opravljen ogled na kraju dejanja. Z zbiranjem obvestil bodo policisti nadaljevali ter poskušali izslediti kmetijski traktor.

VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ZASEG VOZILA

Dne 10. 3. sta policista PP Šmarje pri Jelšah v kraju Belo ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik osebni avtomobil vozil v času, ko mu je veljavnost vozniškega dovoljenja zaradi zdravstvenih razlogov potekla. Zaradi tega mu je bil zasežen osebni avtomobil. Na kraju je bil kršitelju izdan tudi plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

TATVINA V TRGOVINI V ŠMARJU PRI JELŠAH

Istega dne so bili policisti obveščeni s strani poslovodje v trgovini DM v Šmarju pri Jelšah, da so ugotovili, da jim je storilec iz trgovine odtujil artikel v vrednosti 22,99 evrov. Zbrana so bila obvestila od zaposlenih in sprejet ZUKO za kaznivo dejanje. Če bo storilec ugotovljen, bo zoper njega podana kazenska ovadba na ODT Celje.

VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ZASEG VOZILA

11. 3. so policisti PP Šmarje pri Jelšah opravljali kontrolo cestnega prometa v kraju Bistrica ob Sotli. V postopku je bilo ugotovljeno, da je tuji državljan vozil osebni avtomobil v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je veljavnost potekla zaradi zdravstvenih razlogov. Na kraju mu je bil zasežen osebni avtomobil, prav tako pa je bilo ugotovljeno, da je vozil vozilo pod vplivom alkohola. O prekršku je bila obveščena dežurna sodnica za prekrške na OS Celje, katera je kršitelja še istega dne sprejela v postopek ter mu izrekla globo.

PADEL S TOVORNEGA AVTOMOBILA

Istega dne so bili s strani občana policisti obveščeni, da je pri sestopu s tovornega avtomobila padel ter se poškodoval delavec podjetja v katerem je bil zaposlen. Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljal v bolnico Celje. Izkazalo se je, da je dobil  hudo telesno poškodbo in je zato ostal na zdravljenju. Opravljen je bil ogled kraja dogodka in zbrana obvestila. O dogodku bo obveščeno ODT Celje.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 13. 3.sta v dopoldanskem času policista v cestnem prometu ustavila in kontrolirala voznico osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznica vozila pod vplivom alkohola. Na kraju ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper njo bo na OS Celje podan obdolžilni predlog.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v sedmih primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.