Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na območju dveh občin Kozjanskega bodo prostovoljci sadili drevesa


Konec marca bo stekla že četrta vseslovenska prostovoljna akcija sajenja dreves, v kateri bodo prostovoljci pogozdovali tudi na območju Šentjurja in Kozjega.

Družba Slovenski državni gozdovi d.o.o. (SiDG) bo letos organizirala že 4. vseslovensko prostovoljsko akcijo sajenja dreves na gozdnih površinah, ki so jih v preteklih letih prizadele naravne ujme in gradacije podlubnikov. Letošnja vseslovenska prostovoljska akcija sajenja dreves bo potekala v soboto, 25. marca 2023, s pričetkom ob 9. uri. Sajenje dreves bo potekalo približno dve uri, v primeru izredno slabega vremena se bo akcija preložila za teden dni, na 1. april 2023, ob 9. uri, o čemer bodo udeleženci pravočasno obveščeni.

Ena od lokacij letošnje akcije je Smrečje pri Bohorju, ki se nahaja na meji med občino Kozje in Šentjur. V akciji se bo tam posadilo 400 sadik bukve, 100 sadik gradna in 100 sadik gorskega javorja. Za sodelovanje je sicer potrebna prijava, podrobnejše informacije in spletno prijavnico pa najdete na spletni strani www.sidg.si.

Akcija pa bo stekla tudi drugod po državi. Sadilo se bo v bližini Kočevja, Lovrenca na Pohorju, Bohorja in Medvod, posebnost letošnje akcije pa je tudi setev semen na Goriškem Krasu na površini, ki jo je prizadel lanski veliki požar.