Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčana na prireditvi Naj karateist 2022 prejela kar pet pokalov


Zadnjo sredo v februarju je Karate zveza Slovenije v Kongresni dvorani Hotela Thermana Park Laško na slavnostni prireditvi počastila in nagradila najboljše karateiste v letu 2022.

Prireditve sta se udeležila tudi Tajda in Tadej Mavsar iz Šmarja pri Jelšah, ki sta skupaj prejela kar pet pokalov. Mlada karateista sta bila sicer najboljša v svojih kategorijah že lani, a takrat nagrade za najboljše v letu 2021 niso bile podeljene zaradi vpliva pandemije na tekmovanja.

Sta pa zato letos prišla na svoj račun in domov odnesla rekordnih pet pokalov za leto 2022. Tadej je prejel naslov pokalnega zmagovalca 2022 v treh kategorijah, in sicer v kategoriji kate malčki, borbe malčki ter skupno kate in borbe malčki. Tudi Tajda je v lanskem letu prišla do izjemnih dosežkov, zato je na prireditvi prejela naslov pokalna zmagovalka 2022 v dveh kategorijah in sicer v kate mlajše kadetinje in kate ekipa mlajše kadetinje.

Tajda in Tadej sta zmage v svojih kategorijah dosegla z maksimalnim izkupičkom, saj sta na vseh treh uradnih državnih pokalnih tekmovanjih lani v krajih Črnomelj, Slovenske Konjice in Šenčur zmagala po štirikrat in domov odnesla 12 zlatih medalj. To pa ni vse, saj sta v tej sezoni postala tudi državna in balkanska prvaka v katah. Na tekmovanjih sta nastopala pod mentorstvom trenerke za kate Seki Golač iz Karate kluba Seki, Tadeja pa je borbe treniral še Sašo Vaš iz Fight club Shony

Tadej in Tajda s trenerko