Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na proslavi ob kulturnem prazniku v Podčetrtku poudarili pomen kulture v naših življenjih (foto, video)


Dan po kulturnem prazniku se je v Podčetrtku odvila proslava ob kulturnem prazniku. Tekom dogodka je bil poudarjen pomen kulture v naših življenjih, prisotne pa so na odru zabavali vsi od najmlajših do tudi malo starejših.

Proslavo je otvoril župan občine Peter Misja. Župan je v svojem slavnostnem govoru nagovoril vse zbrane ter povedal, da je kultura v naših življenjih velikega pomena, ter da se lahko le-tej zahvalimo, da smo se obdržali kot narod. Ob tem je dodal: “Ste kdaj pomislili, kako bi bilo, če bi Prešeren vse svoje pesmi napisal v nemščini? Zato je prav, da se njemu in vsem slovenskim kulturnim velikanom in pionirjem kulture vsaj enkrat poklonimo. Kaj pa ostale dni v letu? Sam si želim, da se naša kultura ne bi začela in končala s Prešernom.”

Proslava se je nadaljevala z raznimi nastopi. Tako je bilo moč poslušati vse od petja, violine, kitare in harmonike, nastopajoči pa so recitirali tudi pesmi. Prisotni so si ogledali tudi otroke, ki so v dramski obliki odigrali kekca. Prireditev se je zaključila z branjem Prešernovega dela Povodni mož, ob katerem so nastopajoči uprizorili za Urško usoden ples. Med drugimi so nastopili otroci okoliških šol, člani društva upokojencev Podčetrtek, del družine Osojnik, Slavko Toplišek ter Etno skupina Nojek iz Bistrice ob Sotli.

Nastopajoči so v Podčetrtek brez dvoma prinesli živahni utrip ter prisotnim v luči kulturnega praznika približali kulturo. Proslave ter razni dogodki ob prazniku so se odvijali tudi drugje po Kozjanskem in Obsotelju. Tukaj lahko preverite, kako so praznik preživeli v Rogaški Slatini. V tem prispevku pa si oglejte še dogodke ob prazniku po šolah na lokalnem območju.

Vabljeni k ogledu videa ter fotografij:

 

D. K.