Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na novem šahovskem turnirju zamenjava na vrhu skupne lestvice


Zadnji četrtek v februarju se je z drugim letošnjim turnirjem nadaljeval šahovski cikel za Pokal Kozjega 2023 v organizaciji šahovske sekcije Kozje.

Drugega turnirja se je udeležilo 19 šahistov, kar je nekaj manj kot prvega, še vedno pa gre za lepo udeležbo. Po odigranih sedmih krogih v tempu pospešenega šaha je do svoje prve zmage v Kozjem prišel Kristjan Kodrič Plevnik iz Šahovskega kluba Triglav Krško, ki je zbral 6,5 točke. Pet točk je na drugem mestu zbral Ivan Sušin iz Šahovskega kluba Brežice, toliko pa jih je imel tudi tretjeuvrščeni Mitja Rešek iz Zagorja. Med člani domače sekcije je bil tokrat najvišje Jože Jazbinšek, ki je zbral 4,5 točke in osvojil šesto mesto. Zmagovalec Kristjan je bil hkrati najboljši tudi v konkurenci mladincev do 15 let, kjer je drugo mesto osvojil Bor Gradišek iz celjskega ŠK, tretje pa Alen Keber iz ŠK Trebnje BMP.

Kristjan Kodrič Plevnik je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku, kjer imata sicer enako število točk z Ivanom Sušinom, a ima Kristjan več šahovskih točk. Na tretjem mestu v skupnem seštevku ostaja Primož Kranjec iz Sevnice. Pokal Kozjega 2023 se bo s tretjim od devetih turnirjev nadaljeval po točno štirih tednih, v četrtek 23. marca. (R.G.)

Zmagovalec turnirja

Vrstni red 2/9 turnirja:

  1. Kristjan Kodrič Plevnik (ŠK Triglav Krško) – 6,5
  2. Ivan Sušin (ŠK Brežice) – 5
  3. Mitja Rešek (Zagorje) – 5
  4. Primož Kranjec (Sevnica) – 4,5
  5. Rado Bogolin (ŠK M.Majcen Sevnica) – 4,5

Skupni vrstni red po 2. turnirju:

  1. Kristjan Kodrič Plevnik (ŠK Triglav Krško) – 97
  2. Ivan Sušin (ŠK Brežice) – 97
  3. Primož Kranjec (Sevnica) – 85
  4. Mitja Rešek (Zagorje) – 82
  5. Toni Kranjec (Sevnica) – 67