Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Močan veter lahko vztraja do večera: polomljena drevesa, razkrite strehe (dopolnjeno, foto)


Današnji močan veter je bil v naših krajih tako intenziven, da lahko govorimo o vetrolomu, saj so bila poškodovana številna drevesa, prav tako pa je po prvih podatkih nekaj škode na infrastrukturi.

Ob tovrstnih vremenskih pojavih je treba biti pozoren pri gibanju na prostem, zlasti v gozdu oziroma pod drevesi. Večja previdnost velja tudi na cesti, saj je povečana možnost, da naletite na kakšno odpadlo vejo, podrto drevo oziroma ostale predmete, ki jih lahko močan veter prinese na vozišče.

ARSO napoveduje, da bo v večjem delu Slovenije močan severni veter vztrajal danes do sredine popoldneva, na severovzhodu do večera, pihal močan severni veter, ….

Podatki Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje:

Ob 12.25 je v Zgornjem Tinskem, občina Šmarje pri Jelšah, močan veter podrl drevo preko ceste. Posredovali so gasilci PGD Sveti Štefan in PGD Zibika, ki so drevo razžagali ter odstranili.

Ob 12.26 je območje občine Rogatec zajel močan veter, ki je podiral drevesa in razkrival strehe. Posredovali so gasilci PGD Rogatec, PGD Donačka Gora ter PGD Dobovec pri Rogatcu, ki so nudili pomoč pri odpravljanju posledic.

Ob 12.56 je občino Rogaška Slatina zajel močan veter. Le ta je v Velikih Rodnah preko ceste podrl drevo, v Brestovcu razkril strehi na hlevu ter stanovanjskem objektu, na Zdraviliškem trgu v Rogaški Slatini pa poškodoval streho pavlijona. V Dreveniku je veter razkril streho planinskega doma na Boču. Pri odpravljanju posledic so posredovali gasilci PGD Rogaška Slatina, PGD Kostrivnica in PGD Steklarna Rogaška Slatina.

Ob 13.35 je v Kozjem močan veter podrl drevo preko ceste. Posredovali so gasilci PGD Kozje, ki so drevo razžagali ter odstranili.

*naslovna slika: PGD Rogatec