Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karate klub Kozjansko in Obsotelje do 9 medalj v Slovenskih Konjicah, kjer sta blestela tudi Šmarčana


Na sobotnem tekmovanju za pokal konjiškega konja v Slovenskih Konjicah se je zbralo 428 tekmovalcev iz 58 klubov iz šestih držav. 

Na tekmovanje je iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje odšla nova ekipa tekmovalcev, ki komaj stopajo na karatejsko športno pot, v oporo pa jim je bila že izkušena ekipa. Nastopili so: Miha Juraj, Alex Gerečnik, Izak Lipnik, Ana Bele, Andraž Lotrič, Lea Bele, Filip Lotrič, Tilen Majer, Grega Zbil, Benjamin Herman, Leon Sodin in Luka Bele.

V kategoriji najmlajši 8.-6. kyu oz. pas, so nastopili kar trije njihovi mladi tekmovalci. Za Alexa in Miha je bila to prva tovrstna tekma, za Izaka pa druga. Fantje so pokazali pravo mero samostojnosti, borbenosti in dali v dani situaciji vse od sebe. Dva sta prejela po repasažu tudi medaljo. Izak in Miha sta na koncu osvojila 3.mesto.

V kategoriji kate malčki 8.-6. kyu je nastopil Tilen Majer, ki se je brez izgubljene zastavice prebil vse do finala. V finalu na tesno izgubil in pristal na odličnem 2.mestu.

V katah so nastopili tudi zelo izkušeni Filip Lotrič, in sicer v kategoriji ml. kadeti ter Grega Zbil v kategoriji kadetov, ki se nista prebila v boj za medaljo.

V športnih bojih je prav tako bilo zelo napeto in razburljivo. V kategoriji dečki do 35 kg, se je borbeni Andraž zavihtel na 3. mesto. Prav tako so bili vsi tretji v kategoriji ml. kadetov nad 55 kg Benjamin, v kategoriji ml. kadeti do 40 kg Leon, pri mladincih do 76 kg pa Luka. V finalu v kategoriji ml. kadetinje do 52 kg sta bili edini nastopajoči punci iz kluba Ana in Lea. Obe sta se prebili skozi boje v razburljivi sestrski finale. Na koncu je slavila Lea, Ana pa je bila druga.

Miha Bele je ob koncu poročila zapisal: “Odlično, celotna ekipa! Bili ste povezani, navijaško razpoloženi, vzpodbujali ste se in eden drugemu pomagali. Hvala vsem vodjem ekipe: Suzani Ravnikar, Daniju Lotriču in Luki Beletu, ki so zavzeto, motivacijsko in predano podajali informacije, ter usmeritve vsem tekmovalcem.”

M.B., B.R.

V zasedbi Karate kluba Seki, ki je bil gostitelj tekmovanja, sta nastopila tudi Šmarčana Tajda in Tadej.

Tadej Mavsar s 5 medaljami in 3 pokali; foto: Toni Mavsar

Najprej je nastopil Tadej v svoji kategoriji U10 KATA MALČKI in zanesljivo z vsemi zastavicami osvojil 1. mesto. Prav tako je bil v štirih krogih boljši od vseh nasprotnikov v starejši kategoriji U12 KATA dečki ter z zmago nad Hrvatom v finalu osvojil 1. mesto. Pomeril se je tudi v svoji borbaški kategoriji U10 KUMITE MALČKI -30KG, kjer je za vstop v finale premagal dva Italijana. Za 1. mesto se je pomeril z Velenjčanom in zanesljivo osvojil že svoje tretje zlato na tekmi. Kasneje je tekmoval še v dveh kata ekipah in z njima osvojil 2. in 3. mesto.

Tajda je vzporedno na dveh boriščih tekmovala v dveh zelo težkih kategorijah KATA ML. KADETINJE (17 tekmovalk) in KATA KADETINJE (24 tekmovalk).

 

Tajda Mavsar med katami; foto: Toni Mavsar

Pri mlajših kadetinjah je bila prvi krog prosta, potem je nanizala 2 zmagi nad Selničanko in Celjanko. V polfinalu se je pomerila s klubsko prijateljico in tesno izgubila. Sledil je repasaž za bronasto medaljo z Mariborčanko. Tajda je po sodniški odločitvi zmagala, a se je trener  nasprotnice pritožil direktno vrhovni sodnici. Sledila je ponovna izvedba istih kat Tajde in Mariborčanke. Tudi tokrat je zmagala Tajda in v svoji zadnji, osmi izvedbi mojstrske kate na tekmi, osvojila bron.

Kot rečeno, je Tajda tekmovala tudi med kadetinjami, kjer so tekmovali na točke. Razdeljene so bile na 2 skupini po 12 tekmovalk. Po prvem nastopu se je Tajda iz druge skupine 12 tekmovalk prebila naprej med 4. V drugem krogu so se te 4 pomerile med sabo in Tajda je bila tretja. S tem je dobila možnost boja za bron, z drugo uvrščeno iz prve skupine dvanajstih tekmovalk. Žal je Tajda izgubila, a je bila kot ena najmlajših med kadetinjami vesela petega mesta v močni kategoriji. Kasneje je tekmovala še v ekipi in osvojla še en bron.

Karate klub Seki je na tekmi osvojil 8 zlatih, 9 srebrnih in 13 bronastih medalj in bil najuspešnejši klub.

T.M.