Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zimske počitniške delavnice za mlade v Šentjurju


V Mladinskem centru Šentjur pripravljajo bogat program aktivnosti za zimske počitnice, ki se bodo začele 30. januarja.

Vsak dan v času zimskih počitnic med 30. januarjem in 3. februarjem se lahko mladi udeležijo več različni delavnic, ki vam jih predstavimo v nadaljevanju:

 

Stil in motiv mojega delovanja: Zakaj sem taka faca?ponedeljek, 30. 1.

Skozi praktično delavnico, reševanje testov in skozi igro boš izvedel_a, kako deluješ v skupini, kako se znajdeš v stresnih situacijah in v kakšnem okolju najbolje deluje tvoj stil in v kakšnem stili drugih. En način, kako imeti dobre odnose z vrstniki, v šoli, pri delu, kako dobro voditi projekte in time je razumevanje naših stilov interakcije z drugimi ter poznavanje kaj mi in drugi cenimo in potrebujemo v odnosih drug z drugim. Kaj žene mene in kaj žene tebe.

Spoznal_a boš:

  • svoj stil interakcije in delovanja,
  • prednosti in šibkosti svojega stila ter stila tvojih prijateljev, sošolcev, učiteljev, sodelavcev,
  • kje je tvoj prostor za izboljšave,
  • zakaj ti in drugi delujete na določen način ter kako bolje sodelovati in se ujeti z drugimi.

V prihodnosti ti bo lažje pri delu, druženju in komunikaciji z drugimi, ker boš bolje razumel_a sebe in druge.

Delavnica je brezplačna, obvezne so prijave, saj je število mest omejeno. Namenjeno je učencem zadnje triade osnovne šole, dijakom in študentom

 

Upravljanje s stresom: Ali si želiš življenje brez stresa?torek, 31. 1.

Skozi delavnico boš spoznal_a kako lahko upravljaš svoje notranje strahove, vplivaš na svojo samopodobo in kako prevzameš vajeti v svoje roke.
Ocenjevanje, čakanje na izpit, čas negotovosti, ko čakaš rezultate, cel kup je dogodkov, ki so stresni in nam krojijo življenje, vsi se soočamo z njimi, ampak s tehnikami za upravljanje stresa si lahko pomagamo.

Prijavi se in ugotovi, ali si želiš življenje brez stresa?

 

Učinkovite metode in tehnike učenja: Nauči se učiti! – sreda, 1. 2.

izvedel_a boš , kako se lahko naučimo snov v najkrajšem možem času, kako je spraviti se k učenju nekaj zelo preprostega in prijetnega in kako z nekaj majhnimi spremembami pri sebi izboljšam svoj učni uspeh ter postanem bolj samozavesten_a in zadovoljen_a s sabo.

Metode in tehnike učenja bodo prilagojene tvojemu karakterju, tvojim osebnostnim lastnostim, tvojemu načinu razmišljanja in dojemanja. Znanje boš lahko ves čas povezoval z realnim življenjem, ves čas boš lahko razmišljal s svojo glavo in to se mi bo obrestovalo na vseh področjih (doma, pri športu, med prijatelji).

Koristi zame:

  • imel_a bom boljše ocene,
  • imel_a bom več prostega časa za zabavo in prijatelje,
  • na testih in spraševanju bom sproščen_a, z manj brez treme,
  • starši bodo navdušeni nad mojimi spremembami, odnosi med nami bodo bolj prijetni.

Delavnica je brezplačna, obvezne so prijave, saj je število mest omejeno. Namenjeno je učencem zadnje triade osnovne šole, dijakom in študentom.

Karierne postavitve za poklicne odločitvečetrtek, 2. 2.

Na delavnici karierne postavitve za poklicne odločitve – DELAVNICA: CAT (Career Advanced Transformation) – NAPREDNE KARIERNE TRANSFORMACIJE z metodo ciljnih sistemskih postavitev, boš ugotovil_a ali je obsotoječa oz. željena kariera prava zate.

Ljudje se moramo v različnih obdobjih svojega življenja prilagoditi, tako zahtevam na trgu, kot tudi lastni viziji, ki so si jih zastavili za svojo prihodnost. S sistemskimi postavitvami, z imenom Napredne karierne transformacije, želimo spoznati lastne sposobnosti za zaposljivost, veščine naših prednikov in vizijo za prihodnost.

Na delavnici boš:

  • Opredelil dela in veščine svojih prednikov.
  • Ustvaril zapis o svoji izobrazbi, hobijih, spretnostih, poklicnih izkušnjah.
  • Pogledal_a obstoječe poklicne razmere.
  • Oblikoval_a tri najpomembnejše možnosti prihodnje kariere.
  • S pomočjo sistemske postavitve oblikoval_a najboljšo kariero zate.

Smo te prepričali? Si želiš sodelovati in ugotoviti, kam in kako naprej? Hitro se prijavi, število mest je omejeno.

 

Prijave sprejemajo preko povezave: https://forms.gle/VHF58JDjym3rw7ai8, podrobnejši opis dogodkov in termine izvajanja delavnic si lahko ogledate na spletni strani TUKAJ.

Več informacij: Mladinski center Šentjur, elektronski naslov: [email protected] ali tel. (03) 747 18 01.

 

Za vse, ki se bodo udeležili vsaj dveh delavnic, bodo v petek, 3. februarja, organizirali izlet v Ljubljano na WOOP izzive. Vse delavnice so brezplačne, potrebno pa se je prijaviti, saj je število mest omejeno. Namenjene so učencem zadnje triade osnovne šole, dijakom in študentom.