Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nova župana še v dveh sosednjih občinah


Na sinočnjih drugih krogih županskih volitev ni prišlo do spremembe samo v regijskem središču Celju, ki meji na šentjursko občine temveč še v dveh občinah, ki mejita na naše območje, geografsko pa spadata na širše Kozjansko, če upoštevamo, da to sega do Savinje in Save ter Sotle.

Nova župana sta namreč dobili občini Laško in Krško. Z našim območjem Laško meji na občini Dobje in Šentjur, Krško pa se dotika občine Kozje in Šentjur.

V Laškem je novi župan postal 35-letni magister farmacije Marko Šantej. Nastopil je kot kandidat Mlade moči občine Laško, ki je volilno kampanjo vodila zgledno in bila v političnem življenju Laškega zelo opazna že na prejšnjih volitvah.

Preberite tudi: Lokalne volitve 2022: tudi v Laškem sprememba na županskem mestu

Preberite še: Finale županskih volitev 2022 v Celju: Matija Kovač je prepričljivo ugnal Bojana Šrota

V Krškem, ki je dobilo tudi status mestne občine, se dosedanji župan mag. Miran Stanko ni odločil za kandidaturo. Na koncu je največ glasov prejel Janez Kerin, ki je nastopil kot kandidat Društva za participajo občanov Modra smer. 55-letni magister prava in managamenta nepremičnin je bil doslej zaposlen kot višji kriminalistični inšpektor na Nacionalnem preiskovalnem uradu kriminalistične policije in je za zmago zbral 55 % glasov.

Drugi krog so imeli tudi v Brežicah, ki se dotikajo občin Bistrica ob Sotli in Krško, a je mandat s tesnimi 52,6 % prejete podpore ohranil Ivan Molan.

Spremembe na mejah, a zunaj Kozjanskega in Obsotelja, tudi v prvem krogu

V prvem krogu volitev je v Poljčanah, potem ko se dotedanji župan Stanislav Kovačič ni odločil za kandidaturo, na njegovo mesto je bila v prvem krogu med štirimi kandidati z 69 % podpore izvoljena dr. Petra Vrhovnik. Poljčane si administrativno linijo delijo z občinama Rogaška Slatina in Šmarje pri Jelšah.

V Makolah je v prvem krogu Slavil Sašo Kodrič iz SLS s 60 % glasov, bil pa je eden od štirih kandidatov za položaj. Prejšnja županja, dr. Darinka Fakin, prav tako iz SLS, tokrat ni kandidirala. Makole mejijo na Rogatec in Rogaško Slatino.