Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Javni razpis za oddajo oskrbovanih stanovanj v najem

Občina Šmarje pri Jelšah je objavila javni razpis za oddajo oskrbovanih stanovanj v najem. Na razpolago je 30 oskrbovanih stanovanj, prilagojenih bivanju starejšega prebivalstva.

Stanovanja, ki so v lasti Stanovanjskega sklada Republike Slovenije in Občine Šmarje pri Jelšah bo občina oddajala v najem po neprofitni najemnini, ki bo znašala med 5,00 in 5,50 €/m²; dokončna višina bo znana po izvedenem točkovanju ob zaključku gradnje. Stanovanja bodo vseljiva predvidoma v maju 2023.

Oskrbovana stanovanja so razporejena v dveh enakih objektih s tremi etažami. V vsaki etaži je pet stanovanj, in sicer 2 garsonjeri po 28,54 m2, eno stanovanje z ločeno spalnico za eno osebo v velikosti 43,72 m2  in dve stanovanji z ločeno spalnico za bivanje dveh oseb v velikosti 45,30 m2. Vsako stanovanje ima balkon ali teraso, shrambo v etaži in parkirno mesto. V objektih je dvigalo in povezovalni most z domom upokojencem. Objekta sta grajena v skladu z zahtevami Eko sklada in sta opredeljena kot skoraj nič energijska. V prvi etaži objekta so skupni prostori za druženje s čajno kuhinjo, pralnica, sanitarije, kolesarnica in kotlovnica.

Pogoji za najem so objavljeni v razpisu. Osnovni pogoj za pridobitev stanovanja v najem je starost 65 let in zmožnost plačevanja najemnine. Prednost pri dodeljevanju stanovanj v najem bodo imeli občani občine Šmarje pri Jelšah.

Razpis je odprt do 15. januarja 2023

*Naročnik objave Občina Šmarje pri Jelšah; na sliki gradbišče varovanih stanovanj na Rakeževi ulici