Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogatcu izrekli dobrodošlico novemu vrtcu


Včeraj je bila v športni dvorani Osnovne šole Rogatec slavnost ob odprtju novega ekološkega, skoraj nič-energijskega vrtca. Prireditve se je udeležil tudi slovenski predsednik Borut Pahor.

Glede vrtca si lahko pogledate še prejšnjo objavo na tej povezavi.

Prireditev se je začela z besedami ravnateljice, Alenke Virant, v katerem je projekt predstavila, in z igrivimi besedami napovedala tudi zapiranje starega vrtca: “Odslužil si svoje, dobro si delal, zdaj pa je čas, da se odpraviš v penzijo.” 

Zbrane sta nagovorila še Barbara Korez in župan Rogatca, Martin Mikolič, ki je dejal, da nikoli ni bilo nobenega dvoma, ali nov vrtec potrebujejo, ali ne. Za tem je udeležene nagovoril še sam predsednik države v odhodu, Borut Pahor, ki je med drugim pohvalil urejenost naših krajev in navzoče opomnil: “Na svetu ni večjega bogastva, kot so naši otroci”.

Uradni del se je zaključil z nastopi, ki so jih otroci vrtca pripravili skupaj z vzgojiteljicami in s petjem zbora vzgojiteljic, katerim so se pridružili tudi predsednik, ravnateljica in župan.

Vrednost vrtca kot investicije, in sicer izvedba gradbeno-obrtniških del, strojnih in elektro inštalacij, nabava opreme, ureditev okolice, nadzor ter koordinacija za varnost in zdravje pri delu je znašala  2.202.118,50 evrov. Financirali so ga Eko sklad, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Občina Rogatec.

Vrtec sam je narejen zelo sodobno. Odlikujejo ga veliki in svetli prostori, zgrajen pa je iz naravnih materialov, med katerimi izstopa predvsem les. Nov vrtec je zelo energetsko varčen, saj je zasnovan na način, ki ne porabi skoraj nič energije. Najmlajši so dobili tudi nova igrala, ob vrtcu pa stojijo še zeliščne grede. Poskrbljeno je tudi, da malčkov ne bo zeblo, saj infrastruktura vrtca vključuje tudi talno gretje. Otrokom je omogočena tudi hitra pomoč v stiski, saj vrtec vsebuje številne prostore za pogovor in svetovalno delo.