Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski karateist z mednarodnega turnirja odnesel 5 medalj in še pokal


V soboto je bil v Ljubljani največji mednarodni karate turnir na slovenskih tleh, na katerem je sodelovalo 781 tekmovalcev iz 120 klubov, klubi pa so prišli iz 12 različnih držav. Med njimi sta nastopila tudi Šmarčana Tajda in Tadej Mavsar, člana Karate kluba Seki iz Slovenskih Konjic.

Tadej je nastopil v katah in borbah, v svoji starostni kategoriji, nato pa še v starejši. Dodatno je tekmoval tudi v katah, z ekipo mlajših kadetov. Tajda je nastopila v kategoriji kata, mlajše kadetinje.

Turnir je bil tudi zadnji izmed treh izbornih tekem za nastop v otroški reprezentanci do 14 let, na balkanskem prvenstvu v 2023.

Tajdi to soboto sreča žal ni bila naklonjena, saj je izgubila že v prvem krogu, je pa prejšnji vikend s petimi zmagami postala državna prvakinja na drugem tekmovanju.

Perspektivni karateist pa je bil kar uspešen. Začel je v svoji starostni kategoriji, v kateri je prejšnji teden že postal državni prvak. Za sijočo zlato medaljo se je pomeril s Slovakom, finalistom letošnjega karate turnirja v Budimpešti. Kot že takrat septembra, je Tadej tudi tokrat bil boljši.

Takoj po podelitvi medalj je mladenič presenetil še z nastopom v starejši kategoriji, kjer je poleg dveh odličnih Slovakov sodeloval še boljši Avstrijec, zmagovalec mnogih turnirjev po Evropi. Tadej je vse premagal, in se tako prebil do omenjenega avstrijskega karateista. Žal si zmage ni mogel priboriti, a zasluži si vse pohvale za pristop. Tadej se je v zadnjem repasažu boril proti še enemu Bošnjaku, kjer se je pa kljub Tadejevi zmagi zapletlo. Šmarski karateist je zaradi vložene pritožbe moral ponovno oddelati boj za bron, tokrat proti Slovencu. Tako si je ponovno z rezultatom 5:0 priboril medaljo.

Pred borbaškimi nastopi je Tadej tekmoval še v ekipni kategoriji ‘mlajši kadeti 11-13 let’. V četrtfinalu so premagali Ljubljančane, v polfinalu proti favoritom pa so za eno točko izgubili finale. Na koncu so z zmago proti Ajdovščini zapisali bron.

Po okrepčilu in menjavi kimone je karateist pričel borbaške nastope. Začel je v starejši kategoriji ‘U12 kumite dečki -do 30 kg’. Prišel je vse do polfinala, v katerem je proti Hrvatu dosegel prvo točko. Tri sekunde pred koncem je bil rezultat še izenačen, takrat pa je Tadej žal naredil izhod iz tatamija, s čimer je izgubil prednost prve točke. Po glasovanju sodnikov je dvoboj žal izgubil. Kljub razočaranju pa je v zadnji borbi proti Bošnjaku dobil bron, kar je pomenilo njegovo četrto medaljo ta dan.

Takoj po tej kategoriji je Tadej nastopil še v svoji starostni kategoriji ‘U10 kumite malčki do 30 kg’, v kateri je prišel do finala. V zadnjem boju mu je šlo odlično, a si je v borbi nevede pridobil štiri kazenske točke, kar je pomenilo takojšnjo izgubo zanj.

Mladi karateist je domov odnesel medalje iz vseh petih kategorij, v katerih je nastopil, s čimer se lahko pohvalijo le redki. Karate klub Seki pa je med 120 sodelujočimi kljubi zasedel visoko tretje mesto, s sedmimi zlatimi, šestimi srebrnimi in sedmimi bronastimi medaljami.

Tik pred odhodom pa je za dodatno presenečenje poskrbel še organizator, saj je predsednik Karate kluba Olimpija Ljubljana g. Đulaga Huskić Tadeju podelil prav poseben pokal z napisom “TADEJU MAVSARJU ZA PERSPEKTIVNEGA ŠPORTNIKA IN DOSEŽENE REZULTATE”, kar je Tadejeve že odlične rezultate ta dan še bolj zapečatilo.