Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje: od 31. 10. do 6. 11. 2022 (v prometni nesreči udeležen traktor, Rusa ilegalno vstopila v državo …)


PROMETNA NEZGODA Z UDELEŽBO TRAKTORJA

Dne 2.11.2022 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena o prometni nezgodi na območju Zibike. Policisti so na kraju ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika traktorja vozniku osebnega avtomobila. Na vozilih je nastala materialna škoda, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

OBJESTNA VOŽNJA TUJCA

Dne 3.11.2022 je policijska patrulja PP Šmarje pri Jelšah v kraju Pristava pri Mestinju pri kontroli hitrosti, francoskemu avtu, kjer je hitrost omejena na 50 km/h izmerila 107 km/h. Voznik se na znak policista ni ustavil in je odpeljal. Policisti so državljana Rusije z začasnim bivanjem v Franciji naknadno uspeli ustaviti in ugotovili, da vozi z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. Kršitelj je bil z obdolžilnim predlogom privedena k dež. sodniku, ki je kršitelja oglobil z 1200 EUR in izrekel stransko sankcijo 18 kazenskih točk.

PRIJETI ILEGALNI PRIBEŽNIKI

Dne 4.11.2022 je patrulja PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli meje v Imenem ustavila voznika francoskega vozila. Pri kontroli dokumentov je bilo ugotovljeno, da sta dva od treh potnikov drž. Rusije, ki sta ilegalno vstopila v r. Slovenijo na Območju Rigonc, tretji prav tako drž. Rusije, ki je bil dan pred tem v Pristavi pri Mestinju obravnavan za več kršitev cestno prometnih predpisov, ta je preostalima pomagal pri ilegalnem prestopu državne meje. Vsi trije so bil zadržani, dvojica ki je ilegalno prestopila je bila odpeljana v azilni dom. Pomagač pri ilegalnem prehodu pa je bil pri nas že drugič oglobljen.

SPOR BIVŠIH PARTNERJEV

Dne 5.11.2022 se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasila občanka, ki je naznanila, da jo je istega dne v Podčetrtku ozmerjal grozil njej in njenemu sedanjemu fantu njen bivši partner. Policija bo po zbranih obvestilih uvedla zoper kršitelja hitri postopek pri pristojnem prekrškovnem organu.

KRŠITEV UKREPA PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Dne 5.11.2022 je policijska patrulja Šmarje pri Jelšah pri kontroli spoštovanja ukrepa prepovedi približevanja kršitelja do žrtve nasilja na območju Šmarja ugotovila, da je kršitelj kljub izrečenemu ukrepu klical in grozil žrtvi. Policisti bodo po izvedenih ukrepih in zbranih obvestilih zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri pristojnem prekrškovnem organu.

PSA VZNEMIRJALA DROBNICO

Dne 6.11.2022 je občan obvestil PP Šmarje pri Jelšah, da dva psa v njegovi obori na Šmarskem preganjata drobnico. Pol. so z zbiranjem obvestil ugotovili lastnika psov in mu zaradi malomarnosti izdali plačilni nalog.

KRŠITEV JRM V DOMU UPOKOJENCEV

Dne 6.11.2022 je klicala zaposlena doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, da je na teraso doma prišla občanka, ki se je nedostojno vedla in vznemirjala in žalila njihove oskrbovance. Policisti so na kraju ugotovili identiteto kršiteljice in ji zaradi kršitve javnega reda in mira izdali plačilni nalog.

R. G. / PP Šmarje