Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Obiščite predbožični Brno, Linz in Salzburg s turistično agencijo Andiamo

Andiamo je mlado in ambiciozno storitveno podjetje, v katerem si zmeraj prizadevajo prisluhniti sleherni stranki in ji ponuditi kakovostne storitve iz pestre palete njihovih storitev. Med drugim nudijo tudi organizacijo izletov in potovanj.

Izlete organizirajo za:

 • spoznavanje novih krajev in spodbujanje učinkovitosti zaposlenih v podjetju (team buildinge),
 • sproščeno druženje sodelavcev, upokojencev, članov društev, … ob spoznavanju novih krajev,
 • širjenje poslovnih priložnosti in strokovnih znanj (ogledi sejmov po vsem svetu, spoznavanje podjetij, šolske ekskurzije), …
Pri organizaciji izleta se prilagodijo vašim željam. Za več informacij jih kontaktirajte na [email protected] in skupaj z njimi sestavite program izleta po vaših željah.

 

Za vas so tokrat pripravili ponudbo predbožičnih izletov:

 

1. Predbožični izlet v Brno – 10. 12. 2022

Brno je drugo največje mesto v Češki republiki, ter glavno mesto dežele Moravske in skriva mnogo zakladov, ki čakajo, da jih obiskovalci odkrijejo. Bogata arhitekturna in zgodovinska dediščina mesta, odlična kulinarika ter dinamičen utrip življenja privabljajo v Brno zmeraj več obiskovalcev. Vabijo vas, da v tem prelepem adventnem času tudi vi obiščete to zanimivo mesto.

Mesto je bilo ustanovljeno okoli leta 1000; od 14. stoletja pa je mesto služilo kot prestolnica Moravske. Brno je še zmeraj srce Moravske in njeno kulturno središče; je dom številnih institucij, povezanih z moravsko zgodovino in kulturo. Mesto je cvetelo predvsem v 19. stoletju. Današnje Brno predstavlja posrečeno sintezo zgodovinskega in modernega. Je sodobno, dinamično in hitro rastoče središče industrije, trgovine, znanosti, informacijske tehnologije, raziskav in inovacij. Brno je mešanica različnih arhitekturnih stilov in kot pomembno kulturno središče hrani veliko čudovitih zgradb in trgov, ki se v adventnem času ogrnejo v soj neštetih lučk, ki temu slikovitemu mestu dajejo nek skrivnosten in naravnost pravljičen pridih.

PROGRAM IZLETA:

 • Odhod zgodaj zjutraj s parkirišča Dolgi most v Ljubljani in vožnja mimo Celja, Maribora (s sprotnim pobiranjem potnikov) ter Gradca in Dunaja do Brna.
 • Po prihodu v Brno, si boste ogledali njegove številne znamenitosti: Zelenjavni trg z vodnjakom Parnas, katedralo sv. Petra in Pavla, Staro mestno hišo, Trg Svobode. Cerkev sv. Jakoba, Kapucinsko grobnico, trdnjavo Špilberk, idr.
 • Prosti čas: za samostojne potepe po mestu, kavico ali obisk katere izmed tradicionalnih pivnic, še posebej pa tudi božičnih tržnic v središču mesta, kjer boste lahko pokusili lokalne dobrote, katerih opojne vonjave vas bodo mamile s preštevilnih stojnic. Takrat bo tudi čas za nakup spominkov in daril.
 • Po želji tudi obisk Kapucinske grobnice ali Kostnice – druge največje v Evropi (takoj za pariško).
 • Ob dogovorjeni uri bosta sledila slovo od Brna in povratek proti domu, kamor boste prispeli v poznih večernih urah.

CENA IZLETA: 65 EUR/osebo (pri najmanj 40 potnikih).

ROK ZA PRIJAVO: do zapolnitve mest oz. najkasneje do 3. 12. 2022

Prijavite se lahko na obrazcu TUKAJ – Predbožični Brno

 

2. Predbožični Linz – 17. 12. 2022

Vabijo vas, da se v njihovi družbi podate na raziskovanje zanimivega in živahnega mesta Linz ob Donavi, ki še zlasti v tem – adventnem – času zasije v prav posebni pravljični lepoti.

Linz, glavno mesto Zgornje Avstrije in tretje največje avstrijsko mesto za Dunajem in Gradcem, leži na privlačni lokaciji na obeh bregovih reke Donave. V času vladavine cesarja Friderika III. je bil Linz kratek čas tudi prestolnica Svetega rimskega cesarstva, kar se odraža v številnih zanimivih in lepih stavbah, zgrajenih v tistem obdobju. Mesto, ki je poznano po svojih finih cerkvah, muzejih in kulturnih dejavnostih, je nudilo dom tudi številnim najbolj znanim avstrijskim ustvarjalcem, med drugim romanopiscu Adalbertu Stifterju, skladateljem Wolfgangu Amadeusu Mozartu in Antonu Brucknerju in znanemu znanstveniku Johannesu.

Mesto je pogosto prizorišče glasbenega in umetniškega dogajanja, ki je v njem in v Zgornji Avstriji globoko zasidrano. Leta 2009 je bil Linz tudi nosilec naziva kulturne prestolnice Evrope. Mesto pa se lahko pohvali tudi s superlativi: Glavni trg v Linzu, ki ga krasijo pisane baročne fasade številnih gosposkih hiš in steber Svete trojice, velja za največji trg v Evropi, linška Nova stolnica, posvečena sveti Mariji, pa velja za največjo cerkev v Avstriji.

PROGRAM IZLETA:

 • Odhod zgodaj zjutraj s parkirišča Dolgi most v Ljubljani in vožnja mimo Celja, Maribora (s pobiranjem potnikov ob poti) in Gradca do gornjeavstrijske metropole Linza.
 • Po prihodu v Linz si boste peš ogledali staro mestno jedro: Glavni trg, Deželno cesto, kužno znamenje, staro in novo stolnico, staro mestno hišo, Mozartovo hišo, grad, deželno gledališče, …
 • V prostem času boste lahko obiskali katero izmed  številnih božičnih tržnic v središču mesta in uživali v omamnih vonjavah in okusih lokalnih specialitet, ki jih bodo prodajali na številnih stojnicah, ter kupili kakšen spominek. Prav tako boste lahko v kateri izmed kavarn poskusili linško torto in znamenite kekse – linške oči.
 • Po želji se boste lahko z najstrmejšo tirno gorsko železnico v Evropi, ki je bila urejena leta 1898 (pravzaprav nostalgično urejenim tramvajem), zapeljali na 539 metrov visoki bližnji hrib Pöstlingberg s panoramskim razgledom na mesto Linz. Na vrhu vas bo pričakala baročna romarska bazilika Marija sedem žalosti. Romarska tradicija te cerkve je povezana s čaščenjem milostne  podobe Marije iz lesa, ki prikazuje Marijo z mečem zabodenim v prsi kot simbol Marijinih bolečin in žalosti. Da bi tej milostni podobi, ki je sprva domovala v preprosti leseni kapeli, dali spodoben dom, so v 18. stoletju zgradili današnjo cerkev. Po prihodu na hrib boste pred povratkom v mesto lahko nekaj časa uživali v razgledih na Linz in okoliško pokrajino.
 • Ob dogovorjeni uri bo sledilo slovo od Linza in vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA IZLETA: 60 EUR/osebo (pri najmanj 40 potnikih).

ROK ZA PRIJAVO: do zapolnitve mest oz. najkasneje do 6. 12. 2022

Prijavite se lahko na obrazcu TUKAJ – Predbožični Linz

 

3. Predbožični Salzburg – 17.12 2022

Na tem izletu boste obiskali Mozartovo mesto Salzburg, si ga ogledali ter uživali ob številnih stojnicah v pravljičnem predprazničnem vzdušju v prekrasno okrašenem mestnem jedru. Izlet boste popestrili tudi z vzponom s kabinsko žičnico na razgledni vrh Untersberg.

V Mozartovem mestu Salzburg v mestni podobi prevladujejo cerkve, dvorci, gradovi in palače. Nič čudnega torej, da je bilo slikovito staro mestno jedro proglašeno za svetovno kulturno dediščino. Z več kot 4.000 kulturnimi prireditvami letno se je to mesto ob reki Salzach povzpelo med največje in najpomembnejše kulturne prestolnice na svetu. Svetovno najpomembnejši utrip je zagotovo Salzburški festival s svojimi koncerti ter opernimi in gledališkimi uprizoritvami, ustanovljen l. 1920. Še posebej pa mesto zasveti v soju predbožičnih lučk, ko s številnih stojnic zadiši po dobrotah, na mnogih mestih pa zvenijo božične melodije.

PROGRAM IZLETA:

 • Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz Novega mesta in vožnja mimo Ljubljane, Kranja in Jesenic (s pobiranjem potnikov ob poti) skozi karavanški predor in skozi Avstrijo do Salzburga.
 • Prvi cilj bo spodnja postaja nihajne žičnice Untersbergbahn, s katero se boste zapeljali na gorski masiv Untersberg, o katerem obstaja veliko pravljic in pripovedk. Zgornja postaja nihajne žičnice leži na nadmorski višini 1776 metrov in po prihodu boste lahko uživali v sprehodih in osupljivih razgledih na Salzburg in njegovo bližnjo in daljno okolico. Ob lepem vremenu bo pogled segel daleč v salzburško deželo in na Bavarsko. Če pa bo v dolini megla, pa boste lahko občudovali razgled na številne alpske vršace, ki bodo štrleli iz megle in oblakov.
 • Sledi ogled predpraznično okrašenega Salzburga. Ogledali si boste zgodovinsko jedro mesta in njegove znamenitosti: nadškofovsko rezidenco, salzburško katedralo. Med njimi je tudi Mozartova rojstna hiša v svetovno znani Žitni ulici/Getreidegasse, kjer za pravo vzdušje poskrbijo številne visoke, ozke hiše, mamljive trgovine in romantična notranja  dvorišča.
 • Prosti čas: samostojni potepi po mestu, kavica ali obisk katere izmed  tradicionalnih kavarnic, še posebej pa tudi božičnih tržnic v središču mesta, kjer boste lahko pokusili lokalne dobrote, katerih opojne vonjave vas bodo mamile s preštevilnih stojnic, ter si kupili spominke in darila.
 • Sledil bo odhod proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA IZLETA: 85 EUR/osebo pri najmanj 40 potnikih.

ROK ZA PRIJAVO: do zapolnitve mest oz. najkasneje do 6. 12. 2022

Prijavite se lahko na obrazcu TUKAJ – Predbožični Salzburg

 

Za več informacij o izletih, kliknite na njihovo spletno stran TUKAJ.

Poskenirajte spodnjo QR kodo:

Za vsa dodatna vprašanja so vam na voljo tudi na: [email protected]

Hitro si rezervirajte svoj idealni predbožični izlet!

 

 

Andiamo 3000, d.o.o.