Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Knjižnica Rogaška Slatina razglasila zmagovalce literarnega natečaja Tu sem doma


November se počasi izteka h koncu. Ta je bil za Knjižnico Rogaška Slatina prav pester, saj ne da so se le predstavili kot Mesto v gosteh na 38. Slovenskem knjižnem sejmu, pač pa se je skozi cel mesec živahno dogajalo tudi doma, v dnevni sobi mesta Rogaška Slatina. Za vse obiskovalce, uporabnike knjižnice in knjigoljubce so pripravili veliko zanimivih vsebin.

Med drugim jih je obiskala tudi knjižna junakinja njihove Ele Peroci, Muca copatarica, pripravili pa so tudi literarni natečaj – Tu sem doma. Ta je bil razpisan v treh kategorijah, tekmovalci so lahko izbirali med ustvarjanjem zgodbe, ilustracije ali stripa.

Vse tri kategorije je povezovalo izhodiščna misel »Tu sem doma«, v okviru katere se je moral izdelek navezovati na njihov domači kraj. Zmagovalce so razglasili prejšnji teden, 20. novembra, prav na Dan slovenskih splošnih knjižnic.

Z bujno domišljijo in idejo je Knjižnico Rogaška Slatina prepričalo šest posameznic različnih starosti, ki so si izbrale različne kategorije, bodisi pripravile zgodbo, ilustracijo ali strip.

Odlomki iz nagrajenih del literarnega natečaja Tu sem doma.

Med nagrajenkami literarnega natečaja so Marija Čakš, Majda Kramberger, Elizabeta Novak, Sara Nušinović, Nika Strašek in Elin Sajko Šumej.

Nagrajenkam za izkazan trud tudi mi iskreno čestitamo!

N.O.