Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključila se je 23. sezona Lige malega nogometa Kozjanski dvor


V petek, 21. oktobra se je v Športnem parku Kozje zaključila že triindvajseta sezona Lige malega nogometa Kozjansko, ki jo organizira Športna zveza Kozje, zadnji dve leti pod imenom LMN Kozjanski dvor. Oktobra pa se je prav tako zaključila VLMN Polana bar Kozjansko, več o tem si preberite tukaj.

Zadnji, štirinajsti krog je odločal le še o ekipi, ki bo sezono končala na tretjem mestu. Prvaki so bili znani že nekaj krogov pred koncem. Ekipa Vulkanizerstvo F1 je še enkrat več dokazala, da je v zadnjem desetletju najboljša ekipa na Kozjanskem. Potem, ko se je leta 2013 prvič zavihtela na vrh, ji je to uspelo že osmič, od tega tretjič zapored. V teh desetih letih sta le ekipi iz Polja ob Sotli in Podsrede po enkrat osvojili naslov prvaka, vsi ostali naslovi so romali v Bistrico ob Sotli. Okostje ekipe ostaja enako že celo desetletje in odlični rezultati se kar nabirajo. Letošnjo ligo so osvojili z maksimalnim izkupičkom – dvanajst zmag iz dvanajstih tekem. Ko so v zadnjem krogu premagali še ekipo ŠD Buče-Polje pa so odločili tudi kdo bo ligo končal na tretjem mestu.

Drugo mesto je letos osvojila ekipa Bar Gasilček Imeno, ki ima v svojih vrstah najboljšega strelca sezone. To je postal Benjamin Alegro, ki je enaindvajsetkrat premagal nasprotne vratarje. Šest zadetkov manj je dosegel najboljši strelec pri prvakih Denis Lojen, vsi ostali pa so zaostali še bistveno več. Ekipa iz Imenega je bila v zadnjem krogu boljša od ekipe iz Podsrede, ki je od te sezone odnesla le tolažilno nagrado – plaketo za fair-play za najmanj prejetih kartonov. Zadnja tekma sezone je bila klubski obračun med dvema ekipama ŠD Kozje Rajmax. Mlajša ekipa je že pred tekmo osvojila končno tretje mesto, saj je imela isto število točk kot ekipa ŠD Buče-Polje in boljši medsebojni rezultat. Na zadnji tekmi pa so priznali premoč izkušenejši ekipi, ki je sezono končala na petem mestu.

Pokale je najboljšim podelil tajnik Športne zveze Kozje Jože Zajc, sponzor lige Kozjansko dvor pa je vsaki ekipi podaril eno žogo za mali nogomet.

Končna lestvica
Prvaki Vulkanizerstvo F1
Drugouvrščeni Bar Gasilček Imeno
Tretejeuvrščeni ŠD Kozje Rajmax mladi
Najboljši strelec Benjamin Alegro

R. G.