Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje: od 17. 10. do 23. 10. 2022 (vožnja brez vozniškega dovoljenja, zasežene rastline podobne Konoplji …)


VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

19.10.2022 so pri kontroli cestnega prometa v kraju Šentvid pri Grobelnem imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je prekoračil hitrost v naselju. Nadalje je bilo v postopku ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi tega mu je bil na kraju osebni avtomobil zasežen, zoper njega je bil podan odložilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Istega dne je bil v Šmarju pri Jelšah ustavljen voznik osebnega avtomobila. Opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Rezultat alkoholiziranosti je pokazal, da vozi pod vplivom alkohola. Ker pa omenjeni pri sebi ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, je bilo preko tujih varnostnih organih preverjen status le tega. Tuji varnostni organi so nas obvestili, da omenjeni ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Naknadno je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

ZASEŽENE RASTLINE ZELENE BARVE

19.10.2022 so na območju Šmarja pri Jelšah v bližini stanovanjske hiše opazili več rastlin podobnih Konoplji. Na kraju so le te bile zasežene, vzorci pa so bili poslani v analizo. V kolikor bo iz analize razvidno, da gre za prepovedane rastline konoplje, ki vsebuje THC bo zoper lastnika uveden hitri postopek po zakonu o prekrških.

VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

V preteklem tednu so policisti pri redni kontroli cestnega prometa ustavili še tri voznike, kateri so v cestnem prometu vozili pod vplivom alkohola. Vsem je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, na kraju pa jim je bil izdal plačilni nalog. Po preteku 24 ur so jim bila vozniška dovoljenja vrnjena

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v sedmih primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.

M. R. / PP Šmarje