Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podpisana pogodba za obnovo poti kalvarije Sv. Rok


Na Občini Šmarje pri Jelšah je bila včeraj podpisana pogodba za izvedbo del za »Obnovo poti kalvarije Sv. Rok, pri kateri se upoštevajo okoljski vidiki«. Pogodbo sta podpisala župan Matija Čakš in direktor podjetja Kuponko d.o.o. iz Šentjurja, Mitja Mlačnik.

Šentjursko podjetje je bilo izbrano v postopku javnega naročila. Uvedba v delo je predvidena v prvi polovici novembra 2022, pogodbeni rok za dokončanje del je 60 dni od uvedbe v delo.

Po obnovi poti po Kalvariji bo v sklopu projekta Barok pod krošnjami vzpostavljena čitalnica pod krošnjami, razviti bodo trije novi produkti (zeliščni čaj, zeliščna sol in promocijski film), vzpostavljeno eno novo partnerstvo, izvedena usposabljanje za mlade interpretatorje dediščine, izvedena pa bo tudi delavnica za ženske in starejše za uporabo IKT. Več o projektu in vsebini si lahko preberete tukaj.

Pogodbena vrednost načrtovanih del za obnovo poti je 164.427,85 evrov z vključenim DDV-jem. Glavnino denarja za uresničitev investicije bo zagotovilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo iz Evropskega Sklada za regionalni razvoj.