Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ne zgolj Afganistanci, zdaj nezakonito čez Sotlo tudi Rusi


Nezakonite migracije so v zadnjih mesecih v silovitem porastu tudi na meji med Hrvaško in Slovenijo. Samo do konca septembra je policija obravnavala 15.590 ilegalnih prehodov državne meje, medtem ko lani celo leto 7.260.

Čeprav je Afganistancev največ, so med prišleki tudi Indijci, državljani Borundija, Pakistana … in, kot kaže, zadnje čase tudi Rusije.

V soboto v jutranjih urah so policisti v Dobovcu izsledili tri državljane Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito, sporoča PU Celje.

Na območju Olimja pa so danes v popoldanskih urah izsledili pet državljanov Rusije, ki  so  prav tako ilegalno  vstopili  v  Slovenijo.  Tudi oni so  zaprosili za mednarodno zaščito.

V Sloveniji največ nezakonitih prestopov meje še vedno beležijo na območju Policijske uprave Koper. Po Novem mestu in Mariboru je na četrtem mestu PU Celje s 339 do sedaj prestreženimi ilegalci. To je več kot dvakrat toliko kot vse leto lani, ko so jih policisti PU Celje prestregli 153.