Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dijaki prvih letnikov Šolskega centra Rogaška Slatina so se odpravili na pustolovščino na Boč


Začetek novega šolskega leta je vedno povezan z nečim novim, nepoznanim. To še posebej velja pri prehodu v srednjo šolo. Da nepoznano postane bolj poznano, so se dijaki prvih letnikov Šolskega centra Rogaška Slatina v torek 13.9. odpravili na dvodnevno pustolovščino na Boč.

Po končanem pouku so vzeli svoje torbe in odšli spoznavati nove ljudi ter graditi prijateljstva. Po prihodu v planinski dom so se namestili v sobe  ter se spoznali s sostanovalci, ki jih morda prej še niso poznali. Sledila je zabava ob športnih igrah in razigrani glasbi tolkal, vsak od njih pa je imel priložnost izkazati svoje športne spretnosti in glasbeno znanje. Po izzivih in napetem tekmovanju so si vsi še kako zaslužili večerjo, kasnejše večerno dogajanje pa so si popestrili z izzivi pantomime. Naslednji dan so lahko malo dlje spali, kar je bilo vsem v veselje. Po zajtrku so imeli nekaj prostega časa, ki so ga nekateri izkoristili zunaj, medtem ko so se drugi zabavali v planinskem domu.

Po končani vse strani prešerni igri, so se seznanili še z osnovami orientacije, tako teoretično kot tudi praktično. V trojicah so se odpravili v bližnjo okolico planinskega doma z namenom, da najdejo vseh pet skritih kontrolnih točk. Ekipe so tako vneto tekmovale druga proti drugi. K sreči so si v osnovni šoli nabrali dovolj znanja o zemljevidih, da se ni nihče izgubil. Ob vsem teku in hoji jim je primanjkovalo moči, zato smo odšli na kosilo. Ura je tekla in prišel je čas, da se odpravijo domov. Vsi so zelo uživali in ustvarili čudovite nepozabne spomine, prav tako pa so si ustvarili prijateljske odnose, ki jih bodo do konca šolanja še okrepili.

Christina Pogelšek