Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 12. 9. do 18. 9. 2022 (udar strele zanetil požar, nasilje v družini…)

19. 9. 2022 9:23

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO TREH VOZIL

12.9.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči v naselju Šmarje pri Jelšah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so bila v prometni nesreči udeležena tri vozila, do prometne nesreče pa je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje enega izmed voznikov. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

13.9.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju občine Šmarje pri Jelšah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršitelj v vinjenem stanju grozil oškodovancu in se nedostojno vedel do policistov na kraju. Ker kršitelj kljub ukazom policistov ni prenehal s kršitvami je bil pridržan do streznitve na PP Šmarje pri Jelšah. Zoper kršitelja bo uveden prekrškovni postopek zaradi kršitev določil Zakona o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO VLAKA

14.9.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči na območju občine Podčetrtek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta v prometni nesreči udeležena voznica osebnega avtomobila in vlak. Do prometne nesreče je prišlo, ker se udeleženka na nezavarovanem železniškem prehodu ni prepričala, da ga lahko varno prevozi in ji je vozilo med prečkanjem ugasnilo v trenutku, ko je mimo pripeljal vlak. Udeleženki in sopotniku je uspelo pred trčenjem pravočasno zapustiti vozilo, v katerega je trčil vlak. Na kraju je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog.

NASILJE V DRUŽINI

15.9.2022 se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasila občanka občine Podčetrtek in naznanila, da njen zakonski partner nad njo in mladoletnima hčerama že več let vrši psihično nasilje. Osumljenemu je bila izrečena prepoved približevanja, na podlagi katere se ne sme približati oškodovankam, prav tako jih ne sme nadlegovati po komunikacijskih sredstvih. Zoper osumljenega sledi kazenska ovadba na ODT Celje.

POŽAR NA GOSPODARSKEM POSLOPJU

15.9.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o požaru na gospodarskem objektu v kraju Dobležiče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi udara strele v gospodarski objekt, zaradi česar je zgorelo ostrešje le tega. Ogenj so pogasili gasilci lokalnih prostovoljnih gasilskih društev. V zvezi dogodka bo izpisano poročilo na ODT.

ODVZETO VOZNIŠKO DOVOLJENJE ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

16.9.2022 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa odredili preizkus alkoholiziranosti udeležencu cestnega prometa, kateremu je preizkus z elektronskim alkotestom pokazal prekoračeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju zasežen osebni avtomobil, prav tako mu je bilo odrejeno pridržanje do streznitve. Zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog na pristojno OS.

TATVINA DENARNICE NA BS MOL V ŠMARJU PRI JELŠAH

17.9.2022 se je na PP zglasil oškodovanec in naznanil, da mu je bila tega dne okoli 15.00 ure iz prodajnega pulta na bencinskem servisu MOL v Šmarju pri Jelšah odtujena denarnica z dokumenti in večja količina denarja v različnih apoenih, katero je po plačilu goriva pozabil na prodajnem pultu. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper storilca podana kazenska ovadba na pristojno ODT.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v treh primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.

G. B. / PP Šmarje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X