Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju bodo še letos tekali po novi atletski stezi


V Šentjurju je bila podpisana pogodba za začetek za rekonstrukcijo atletske steze v Športnem parku Šentjur. Obnova steze naj bi bila končana do konca oktobra. Občina je za projekt vreden 241 tisoč evrov uspešno pridobila dobrih 40 tisoč evrov sofinancerskih sredstev Fundacije za šport.

V Športnem parku Šentjur se začenja obnova dotrajane atletske steze, ki je zadnjo obnovo doživela leta 2004. Stezo uporabljajo tako šolarji kot rekreativci, predvsem pa domači atletski klub, ki niza odlične rezultate in uspešno vzgaja atletski podmladek, prireja odmevne atletske mitinge in druge športne dogodke. V Atletskem klubu Šentjur so zato investicije še posebej veseli. Kot je ob začetku obnove dejal trener domačega atletskega kluba Vlado Artnak, bo nova atletska steza pomenila velik doprinos k uspešnemu delu atletskega kluba. Izrazil je tudi pripravljenost na sodelovanje pri zagotovitvi čim bolj strokovne in optimalne prenove.

Pogodbo za izvedbo del sta podpisala župan občine Šentjur mag. Marko Diaci in Matija Čepon, predstavnik na javnem razpisu izbranega podjetja Lesnina MD oprema d. d. iz Ljubljane, ki ima številne reference iz najbolj zahtevnih projektov prenove športne infrastrukture, a bodo kljub temu tekom obnove sodelovali z vsemi deležniki. Podpisa se je udeležil tudi predsednik sveta MS Šentjur Zdenko Horvat, ki je pozdravil novo pridobitev v športnem parku.

Občina Šentjur je na razpisu Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih površin in šport v naravi v letih 2022 in 2023 pridobila sofinancerska sredstva v višini 40.186,00 evrov, celotna investicija rekonstrukcije atletske steze pa je vredna blizu 241.000 evrov (brez DDV).

Nova sintetična prevleka s pripadajočo infrastrukturo

V sklopu rekonstrukcije atletske steze v Športnem parku Šentjur je predvidena strojna odstranitev obstoječe ter dobava in polaganje nove sintetične prevleke za atletiko. Nova sintetična podlaga bo dvoplastna, vodoprepustna, odporna proti obrabi (pri uporabi šprintaric), odporna proti delovanju UV žarkov in elastična. Skupna debelina 13 do 15 mm. Ponovno bodo izrisane linije, urejen jašek z odrivno desko za skok v daljavo in jašek za skok s palico. Po potrebi se bo pred polaganjem nove sintetične prevleke izvedla sanacija asfalta.