Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Projekt izgradnje oskrbovanih stanovanj v Rogaški Slatini prejel sofinanciranje iz evropskih sredstev


Občina Rogaška Slatina je s strani Ministrstva za okolje in prostor prejela odločbo o sofinanciranju oskrbovanih stanovanj. Projekt, katerega zaključek je predviden na letošnjo jesen, bo tako prejel sofinanciranje v višini 388.818 evrov.

Vsebina prijave na javni razpis se nanaša na zagotovitev 6 javnih najemnih oskrbovanih stanovanj v skupni velikosti 240,05 m2, vključno z opremljanjem kuhinj in aktivnostmi tržnega komuniciranja. Ob tem je potrebno poudariti, da bo še 6 enot javnih najemnih oskrbovanih stanovanj znotraj istega objekta zagotovil Stanovanjski sklad Republike Slovenije. Od letošnje jeseni, ko bo projekt zaključen, bo starejšim občanom Občine Rogaške Slatine tako na voljo 12 novih javnih oskrbovanih stanovanj po neprofitni najemnini.

Občina bo za zagotovitev 12 oskrbovanih stanovanj prispevala 464.965 evrov, pri čemer je del potrebnih sredstev v višini 266.300 evrov zagotovila že s prodajo nepremičnine v lanskem letu. Iz rednih lastnih virov pa je zagotovila preostanek potrebnih sredstev v višini 198.665 evrov, kar znese 413,80 evrov na m2 novih stanovanjskih površin, ki bodo ob neprofitni najemnini v celoti služile izključno starejšim občanom Občine Rogaška Slatina. Informacije o pogojih najema in načinu prijave lahko občani pridobijo pri občinskih strokovnih službah.

Poleg javnih najemnih stanovanj bo v novogradnji še 12 stanovanj v lasti zasebnega investitorja

V novogradnji bo torej zagotovljenih 12 javnih najemnih oskrbovanih stanovanj, še 12 enot pa bo v lasti zasebnega investitorja, preko katerega lahko zainteresirani pridejo do lastniškega oskrbovanega stanovanja ali do morebitnega tržnega najema. Objekt je lociran v središču Rogaške Slatine, v neposredni bližini zdraviliških parkovnih površin in ponudnikov različnih storitev. V okolici objekta bo urejenih 26 parkirnih mest, zunanji prostor za druženje in nenazadnje drugi fitnes na prostem za starejše osebe v Rogaški Slatini, ki bo odprt za vse obiskovalce in ne zgolj za uporabnike objekta.