Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 25. 07. do 31. 07. 2022 (na cesto padel kamen ter poškodoval vozilo, zasegli sadike konoplje, …)


VOŽNJA BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN POD VPLIVOM ALKOHOLA

25.7.2022 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa v Dolu pri Pristavi odredili preizkus alkoholiziranosti vozniku kombiniranega vozila, kateremu je rezultat pokazal prekoračeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Pri postopku je bilo prav tako ugotovljeno, da v cestnem prometu upravlja vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo na kraju zaseženo, zoper voznika pa je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

NA CESTO PADEL KAMEN

27.7.2022 so bili obveščeni, da je v kraju Gornja vas na vozišče padel večji kamen in poškodoval vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je iz škarpe na vozišče zakotalil večji kamen in trčil v osebni avtomobil, ki se je v navedenem času peljal po lokalni cesti. V dogodku ni bil nihče telesno poškodovan. O primeru je bil obveščen vzdrževalec cest, ki je poškodovano škarpo saniral.

KURJENJE V ČASU RAZGLAŠENE VELIKE POŽARNE OGROŽENOSTI

28.7.2022 so bili obveščeni, da v kraju Buče kurijo v naravnem okolju kljub razglašeni veliki požarni ogroženosti. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan kljub razglašeni veliki požarni ogroženosti zakuril večjo količino sena, ki ni več primerno za krmljenje živali. Zoper omenjenega je bil uveden prekrškovni postopek.

ZASEG SADIK KONOPLJE

29.7.2022 so v okolici Šmarja pri Jelšah pri izvajanju policijskih pooblastil zasegli več sadik konoplje. Sadike so bile zasežene, zoper lastnika pa uveden prekrškovni postopek.

TATVINA PARFUMA

29.7.2022 so bili obveščeni, da je v Šmarju pri Jelšah oseba izvršila tatvino parfuma. Oseba je bila po zbiranju obvestil prepoznana. Zoper storilko pa bo podana kazenska ovadba na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

POŽAR NA GOSPODARSKEM POSLOPJU

30.7.2022 so bili obveščeni o požaru na gospodarskem poslopju v kraju Cerovec pri Šmarju. Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo zaradi udara strele, zaradi česar se je ogenj razširil na celotnem ostrešju gospodarskega poslopja. Ostrešje je kljub gašenju v celoti zgorelo. V zadevi bo izpisano bo poročilo na Okrožno državno tožilstvo. O požaru smo pisali že tukaj.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

30.7.2022 so bili iz Regijskega obveščevalnega centra obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v kraju Slake. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo med dvema voznikoma osebnih avtomobilov, zaradi izsiljevanja prednosti. Oba udeležena voznika sta bila v prometni nesreči lažje telesno poškodovana. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

31.7.2022 so posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru na prireditvi v Imenem. Ugotovljeno je bilo, da se je mlajši občan, ki je bil pod vplivom alkohola, pri besednem sporu udaril osebo po obrazu. Omenjenega so varnostniki na prireditvi obvladali in ga odstranili s prereditve, pri čemer je kršitelj poskušal fizično obračunati tudi z varnostnikom. Kršitelju je bil zaradi navedenih kršitev izdan plačilni nalog.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v štirih primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.

M. K. / PP Šmarje