Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 22. 8. do 28. 8. 2022 (odtujili na bankomatu pozabljen denar, več prometnih nesreč …)


KAZNIVO DEJANJE ZATAJITEV

Dne 22.8.2022 se je na PP oglasila občanka, katera je pred tem na bankomatu v Šmarju dvignila gotovino ter jo pozabila vzeti iz reže bankomata. Ko se je vrnila nazaj denarja ni bilo več. Omenjena je podala Zapisnik o sprejemu ustne ovadbe. V zvezi navedenega dejanja bodo poizkušali ugotoviti storilca omenjenega dejanja ter podali kazensko ovadbo na ODT Celje

PROMETNE NESREČE

Dne 22.8.2022 so na Halarjevem klancu obravnavali prometno nezgodo, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika tovornega avtomobila. Vozilo je zaprlo celotno cesto zaradi česar je bil promet prekinjen. Voznik ni bil telesno poškodovan. Vozilo je bilo odstranjeno po eni uri in pol, tako da je promet stekel normalno. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve ZPrCP.

Istega dne so bili obveščeni o prometni nezgodi, katera se je zgodila v kraju Golobinjek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prometne nezgode zaradi neprilagojene hitrosti voznice osebnega avtomobila, katera je izgubila oblast nad vozilom in zapeljala na pločnik in brežino ob njej ter trčila v steber obcestne razsvetljave in ga podrla. Voznica in sopotnica se v nezgodi nista telesno poškodovali. Na kraju je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog zaradi kršitve ZPrCP.

Dne 23.8.2022 so bili obveščeni, da se je v kraju Šentvid pri Grobelnem zgodila prometna nezgoda. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so v nezgodi udeleženi dve vozili. Do nezgode je prišlo zaradi vožnje po levi voznika kombiniranega vozila, kateri je trčil v osebni avtomobil ki je pravilno pripeljal iz nasprotne strani. Zaradi nezgode je bila cesta zaprta eno uro in pol. V nezgodi se udeleženca nista telesno poškodovala. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve ZPrCP.

Dne 26.8.2022 so bili obveščeni o prometni nezgodi v kraju Belo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v nezgodi udeležen voznik kombiniranega vozila z pripeto prikolico in voznica osebnega avtomobila. Do nezgode je prišlo zaradi nepravilno pripete avtomobilske prikolice, katera se je snela in trčila v voznico osebnega avtomobila. Voznica je naknadno iskala zdravniško pomoč v bolnici Celje in zadobila lažje poškodbe. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o motornih vozilih.

POŽAR V STANOVANJSKI HIŠI

Dne 23.08.2022 so prejeli obvestilo, da je prišlo do požara v stanovanjski hiši v kraju Rakovec. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi napake na električnem vodniku bojlerja v kurilnici. Pri tem je nastala le materialna škoda. V zvezi nastalega požara bodo z poročilom obvestilo ODT Celje.

VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

V preteklem tednu so policisti PP Šmarje pri Jelšah izsledili tri voznike, kateri so v cestnem prometu vozili motorno vozilo pod vplivom alkohola. Na kraju so jim bila začasno odvzeta vozniška dovoljenja in izdan plačilni nalog.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o petih primerih povoženja divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.

Ob začetku šolskega leta iz policijske postaje še dodajajo: “V bližajočih se dneh se zaključujejo šolske počitnice. Zaradi tega se bodo učenci osnovnih in srednjih šol ponovno vrnili v šolske klopi.  Prvič se bodo podali v šolske klopi tudi najmlajši – prvošolčki. Ker so tudi osnovnošolci in srednješolci velikokrat udeleženci v cestnem prometu,  največkrat cestne površine prečkajo na poti od doma do šolskih klopi. Zaradi tega prosimo vse udeležence v cestnem prometu, da so maksimalno pozorni na najmlajše udeležence. Pri tem kot starejši udeleženci v cestnem prometu bodite strpni. Z takšnim ravnanjem boste pripomogli k varnosti otrok na poti v in iz šole. V prvem tednu bodo na poti v in iz šole pomagali tudi člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter policisti. V tem času bomo tudi poostreno nadzirali cestni promet predvsem v bližinah šol ter relacijah, kjer potekajo šolske poti.

M. R. / PP Šmarje