Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 15. 8. do 12. 8. 2022 (v prometni nesreči hudo poškodovan motorist, eden zmerjal drugi žalil,…)


VOZIL BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Dne 16.08.2022 so ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila z nameščenimi preizkusnimi tablicami, za katere je bilo ugotovljeno, da niso več veljavne, ob postopku z voznikom pa je bilo ugotovljeno, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, zoper voznika pa bo v zvezi ugotovljenih kršitev podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

PROMETNA NESREČA S HUDIMI TELESNIMI POŠKODBAMI MOTORISTA

Dne 18.8.2022 so obravnavali prometno nezgodo, do katere je prišlo zaradi vožnje po levem smernem vozišču voznika osebnega avtomobila, kateri je trčil v nasproti vozečega voznika motornega kolesa. Voznik motornega kolesa se je v prometni nesreči hudo telesno poškodoval in je bil s kraja prometne nesreče odpeljan z reševalnim vozilom v Splošno bolnišnico Celje. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

OZMERJAL GA JE

Dne 18.08.2022 so prejeli obvestilo o kršitvi, pri čemer naj bi občan z roko udaril po vozilu drugega občana in ga pri tem tudi ozmerjal. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TELESNIMI POŠKODBAMI

Dne 21.8.2022 so obravnavali prometno nezgodo z udeležbo dveh vozil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi vožnje voznika osebnega avtomobila po nasprotnem smerem vozišču. Povzročitelj prometne nezgode je bil lahko telesno poškodovan. Promet je bil oviran med 9.44 in 11.28 uro. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

ŽALIL JO JE

Dne 21.08.22 se je na PP Šmarje pri Jelšah je zglasila občanka ter naznanila, da ji na poti od doma med vožnjo na cesto skočil sosed, kateri se ji ni hotel umakniti, pri tem pa jo je zmerjal in žalil. Policisti so zbrali obvestila od prič in oškodovanke, zaradi kršitev določil zakona o javnem redu in miru pa zoper kršitelja sledi hitri postopek o prekršku.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o enem primeru povoženja divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.

D. T. / PP Šmarje