Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Izvirna darila za sveti krst

Sveti krst je prvi zakrament v krščanski veri in je osnova za opravljanje vseh drugih zakramentov. S krstom izbrišemo svoj izvirni greh in postanemo božji otroci. Ob prejemu svetega krsta se podarjajo različna darila, ki pa imajo velikokrat simbolno povezanost s samim obredom oz. vstopom v krščanstvo. Katera so to, preberite v nadaljevanju.

Poznate simboliko svetega krsta?

Iščete ideje za darila za sveti krst? Preden se odločite, kaj boste podarili krščencu, je dobro poznati simboliko tega obreda. Osrednje dejanje krsta je očiščenje s krstno vodo, s katero duhovnik krščenca očisti vseh grehov in prejme božjo milost. Gre za skromen obred, zato so tudi darila najožjih družinskih članov precej osebna in tematsko obarvana.

Najpogostejša darila ob svetem krstu

Največkrat starši ali botri otroku za spomin na sveti krst podarijo spominsko darilo, na primer verižico, obesek ali kaj podobnega, ki ga pospremijo s čestitkami in verzi za krst. Pogosto se kot krstna darila znajdejo tudi nabožni predmeti, na primer liki angelov, verske ikone, križ z Jezusom, otroško Sveto pismo ipd.

Izvirna darila za sveti krst

Seveda pa ne rabijo biti vsa darila za krst skromna in povezana s simboliko obreda. Podarite lahko tudi kaj bolj praktičnega in uporabnega, kot je na primer bon za otroško trgovino, oblačila, otroške pripomočke, igrače …. Izvirne ideje za darila za krst so tudi fotografiranje pri profesionalnem fotografu in izdelava spominskega albuma, personalizirane knjigice ali hranilnik, nekateri pa gredo korak dlje in kar odprejo varčevalni račun ali se odločijo za nakup naložbenega zlata.

Darilo naj bo izvirno in lepo

Ne glede na to, kakšne ideje za darilo za sveti krst vam gredo po glavi, vedno imejte v mislih, da je darilo lepo in primerno, glede na to, od koga prihaja. Nenapisano pravilo pravi, da morajo botri seči nekoliko globje v žep in razmišljati predvsem o darilih, ki ostanejo v trajni spomin, medtem ko lahko širši sorodniki brez težav podarijo igrače, oblačila ali druge praktične izdelke za otroka.

Darilo pospremite z lepim voščilom

Ob vsakem darilu, ki ga boste poklonili, je tradicija, da priložite tudi čestitko. To lahko izkoristite za voščila za krst, spodaj smo izbrali nekaj najbolj izvirnih.

S tvojim rojstvom se na nebu tvoj angel je rodil. Pri svetem krstu je zaobljubo dal, da te skrbno čuval bo vsak dan. Naj varno vodi te po tvoji poti, podvigov skupaj s tabo naj se loti! Iskrene čestitke ob prejemu prvega svetega zakramenta.

Svetla lučka naj te spremlja po stopinjah tvojega življenja. Iskrene čestitke ob prejemu svetega krsta.

Ko za temnimi gorami sončece zaide, k tvoji beli postelji veverička pride, pa ti čisto na uho tiho zašepeče: Drago malo bitjece, mnogo, mnogo sreče!


naročnik objave: raptas.si