Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 18. 07. do 25. 07. 2022 (odtujeno ozvočenje, partnerko udaril na bazenu, …)


ODTUJILI SO JIM OZVOČENJE

19. 7. 2022, so bili obveščeni, da je bilo iz parkiranega kombiniranega vozila last znanega podjetja iz Šmarja, odtujeno ozvočenje večje vrednosti. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi storitve kaznivega dejanja ter storilca in bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

ODPETA TOVORNA PRIKOLICA TRČILA V NASPROTI VOZEČE VOZILO

19. 7. 2022, so v kraju Belo obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo, ker se je vozniku tovornega vozila med vožnjo odpela prikolica. Ta je zapeljala na levo smerno vozišče po katerem je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik kombiniranega vozila. Med prikolico in vozilom je prišlo do trčenja, zaradi česar je bila glavna cesta dalj časa zaprta. V nesreči se ni nihče telesno poškodoval. Vozniku tovornega vozila je bila na kraju izdana globa, ki jo je poravnal.

V PROMETNI NESREČI SE LAŽJE POŠKODOVAL

19. 7. 2022 so v popoldanskem času obravnavali prometno nesrečo v naselju Podčetrtek, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila. Ta se je v nesreči lažje poškodoval in mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

NA BAZENU JE UDARIL PARTNERKO

19. 7. 2022, so morali intervenirati na bazenu v kraju Podčetrtek, kjer je tuj državljan udaril svojo partnerko. Zaradi navedenega mu je bila izdana globa, ki jo je na kraju poravnal.

TRČILA V PARKIRANO VOZILO IN S KRAJA POBEGNILA

21. 7. 2022, so bili obveščeni, da je neznani voznik na enem od parkirišč v Podčetrtku, trčil v parkirano vozilo ter s kraja odpeljal. Policisti so kasneje povzročitelja uspeli izslediti na domačem naslovu in mu v zvezi nepravilnega premika z vozilom ter ker ni nudil potrebnih podatkov drugemu udeležencu, izdali plačilni nalog.

LAŽNA NAZNANITEV POŽARA

22. 7. 2022 so bili v dopoldanskem času obveščeni, da v kraju Močle gori klet stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je bila prijaviteljica pod vplivom alkohola in je lažno naznanila požar. Zaradi navedenega so bili aktivirani gasilci, policija in tudi reševalci. Zoper prijaviteljico bodo zaradi Zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost, podali kazensko ovadbo.

VOZIL BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ODKLONIL ODRJEN PREIZKUS IN POBEGNIL S KRAJA…

V noči iz 23. na 24. 7. 2022, so policisti v kraju Zdole ustavili voznika osebnega vozila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Prav tako je bilo v postopku ugotovljeno več drugih kršitev cestno prometnih predpisov (vožnja brez vozniškega dovoljenja, neregistrirano vozilo, nameščene druge reg. tablice….). V času postopka je znani voznik s kraja pobegnil. Policisti bodo zoper znanega kršitelja uvedli postopke o prekršku.

D. I. / PP Šmarje