Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 11. 07. do 17. 07. 2022 (poizkus samomora, delovna nezgoda, …)


DELOVNA NEZGODA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Dne 11.07.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni iz ZD Šmarje pri Jelšah, da imajo v oskrbi delavca, kateri je bil poškodovan v nesreči pri delu. Ugotovljeno je bilo, da je omenjeni delavec opravljal dela na gradbišču v Šmarju pri Jelšah, kjer je med opravljanjem gradbenih del poskušal prijeti H profil, ga dvignil, pri tem pa je na sebe potegnil še 4 H profile, kateri so padli na njega in ga porušili na tla. Zaradi tega ga je okvir zadel v levi predel lica in levo nogo. Tuja krivda izključena, izpisano bo poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

POIZKUSIL NAREDITI SAMOMOR

Dne 12.07.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da je oseba poskušala storiti samomor na podstrešju stanovanjske hiše zaradi razhoda s partnerico. Zdravnik je odredil prisilno hospitalizacijo, nakar se je oseba zaklenila v stanovanje nato pa pobegnila skozi okno neznano kam in se v zgodnjih jutranjih urah vrnila domov, pri tem pa ji je zdravnik ponovno odredil prisilno hospitalizacijo v SB Vojnik. V zvezi dogodka bo izpisano poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

13.07.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah o vlomu v stanovanjsko hišo. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da oseba na omenjenem naslovu prebiva le občasno in je na naslovu ni bilo že več časa. Danes pa ko je prišla do hiše je opazila, da je cilinder ključavnice poškodovan. Predvideva, da bi lahko to dejanje storil njen bivši partner. V zvezi tega bo izpisan dopis na Okrožno državno tožilstvo.

ODVZETA VOZNIŠKA DOVOLJENJA ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

13.07.2022 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa v Golobinjeku odredili preizkus alkoholiziranosti vozniku osebnega avtomobila državljanu Italije kateremu je rezultat pokazal prekoračeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila na kraju odvzeto tuje vozniško dovoljenje, prav tako pa mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje po Zakonu o prekrških in zoper njega je bil podan obdolžilni predlog, ter priveden na pristojno OS.

15.07.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o voznici, katera je nezanesljivo vozila po vozišču. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal prekoračeno vrednost alkohola. Na kraju ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, nadaljnja vožnja prepovedana, ter podan obdolžilni predlog na pristojno OS.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v dveh primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.

R. V. / PP Šmarje