Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob prazniku občine Rogaška Slatina, v prisotnosti predsednika Boruta Pahorja, podelili letošnja občinska priznanja


V petek se je v Kulturnem centru Rogaška Slatina odvila osrednja slovesnost ob prazniku občine Rogaška Slatina. Na prireditvi so bila ob bogatem kulturnem programu podeljena priznanja občine ter naziv častne občanke leta 2022. Dogodka se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor ter nekateri župani sosednjih občin.

Najprej je na oder stopil župan občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, ki je v svojem govoru ob iztekajočem se mandatu povzel projekte, ki so bili izvedeni v zadnjih štirih letih in so pripomogli k razvoju tako Rogaške Slatine, kot tudi celotne občine. Prav tako se je dotaknil še nedokončanih projektov, najodmevnejši izmed teh so zagotovo nadhod Sonce, parkirišče Park & Ride ter razgledni stolp Kristal. Prvi obiskovalci naj bi se na stolp povzpeli sredi naslednjega leta. Sledil je nagovor predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ki je pohvalil razvitost Rogaške Slatine in okoliških občin ter se županu zahvalil za veliko mero ambicioznosti v vseh letih vodenja občine. Dodal je še, da kljub mnogim krizam, ki trenutno pestijo svet, optimistično zre v prihodnost razvoja lokalnega okolja.

Letošnji naziv častne občanke prejela ustanoviteljica Kozmetike Afrodita 

Letošnji naziv častne občanke je prejela Danica Zorin Mijošek, ustanoviteljica Kozmetike Afrodita, ki že od leta 1970 z odprtjem prvega kozmetičnega salona v Rogaški Slatini piše dolgoletno in uspešno podjetniško zgodbo. Kmalu po odprtju salona je zaradi skope ponudbe kozmetičnih izdelkov razvila prve izdelke za nego obraza. V 90. letih je podjetje pod njenim vodstvom s strateškim preusmerjanjem na tuje trge postalo podjetje mednarodnih razsežnosti. Novo tisočletje je zaradi pomanjkanja prostorskih zmogljivosti pripeljalo do gradnje večjih in modernih prostorov, pridobitev novega logističnega centra pa je bistveno skrajšala pripravo in odpremo blaga.

Danes podjetje zaposluje kar 170 ljudi različnih strok, proizvaja pa okoli 700 različnih kozmetičnih izdelkov blagovnih znamk Afrodita Cosmetics in Afrodita Professional. So mednarodno uspešni in prepoznavni, možno pa je trditi, da je preko promocije izdelkov v svetu podjetje utrdilo tudi ugled in prepoznavnost občine Rogaška Slatina.

Poleg naziva častne občanke podelili tudi priznanja občine

Podelili so tudi tri priznanja občine. Betka Šeligo Plavčak je priznanje prejela zaradi svojega dela kot predsednica Območnega društva invalidov Zgornje Posotelje, ki ima danes že preko tisoč članov – delovnih invalidov.

Priznanje je šlo tudi v roke mlademu raziskovalcu in doktorandu na mednarodni univerzni Alma Mater Europaea – Fakulteti za humanistični študij, Institutum Studorum Humanitatis, Danielu Siterju. Ta je leta 2021 pri založbi omenjene mednarodne univerze izdal prvo znanstveno monografijo o štiriletni nacistični okupaciji zdraviliške občine Rogaška Slatina in lokalni okupatorjevi oblasti v vojnih letih 1941 – 1945.

Tretje priznanje občine je prejelo Društvo Sožitje Obsotelje in Kozjansko, ki deluje na področju pomoči potrebnim osebam z motnjami v duševnem razvoju. Je samostojna, nestrankarska, nepridobitna in prostovoljna organizacija s socialno-človekoljubnimi cilji. Na našem območju delujejo pod okriljem Zveze Sožitje od leta 2008. Podeljena je bila tudi Plaketa občine, ki jo je prejel JSKD Območna izpostava Rogaška Slatina. Aktivno delujočih je 20 kulturnih društev, ki se vključujejo v programsko piramido JSKD. Območna izpostava Rogaška Slatina zagotavlja strokovno in organizacijsko podporo ljubiteljski kulturni dejavnosti v občinah Rogaška Slatina in Rogatec.

Za bogat kulturni program so poskrbele Roberta Bataljak na klavirju, Dekliški pevski zbor Cantabile in pevka Manca Druškovič.

Vabljeni k ogledu fotografij z dogodka:

D. K.