Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Motorist v Pristavi pri Mestinju ob omejitvi hitrosti 50km/h vozil 120 km/h


Včeraj dopoldne so policisti na celotnem območju Policijske uprave Celje izvedli krajši namenski nadzor cestnega prometa, s poudarkom na vožnji motoristov, mopedistov in kolesarjev, prekoračitvah hitrosti, telefoniranju med vožnjo ter neupoštevanju rdeče luči na semaforjih.

V treh urah so zaznali 106 kršitev cestno prometnih predpisov.

35 voznikov je prekoračilo dovoljeno hitrost vožnje, 25 voznikov je pri vožnji uporabljalo mobilni telefon, 5 jih je v križišče zapeljalo pri rdeči luči na semaforju, enajst voznikov ni uporabljalo varnostnih pasov, dvakrat sta prometne predpise kršila kolesarja, enkrat pa voznik mopeda.

Policisti Postaje prometne policije Celje so v času nadzora v Pristavi pri Mestinju obravnavali motorista, ki je pri omejitvi hitrosti 50km/h vozil 120 km/h. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog, predlagana sankcija je globa v višini 1.200 € in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

V Prekopi pa so obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel v jutranjih urah 0,39 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, zaradi česar ga je doletela globa v višini 600 € in stranska sankcija 8 kazenskih točk. Globo si je prislužil tudi s prekoračitvijo hitrosti, saj je pri omejitvi 50 km/h, vozil 81 km/h.

“Vsi udeleženci cestnega prometa se moramo zavedati, da s svojim neodgovornim ravnanjem, ne ogrožamo le svojih življenj, pač pa tudi življenja ostalih nič krivih udeležencev cestnega prometa. Spoštujmo cestno prometne predpise in s tem doprinesimo k večji varnosti na naših cestah,” je ob vnovično zaznanih številnih kršitvah dejala Milena Trbulin s PU Celje.

foto: pixabay