Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tradicionalni Veseli vrtiljak v Šmarju pri Jelšah (foto)


Minuli petek je Kulturni dom Šmarje pri Jelšah gostil medobčinsko revijo petja in plesa – tradicionalni Veseli vrtiljak 2022.

“Otroci so na svoje glasbene, pevske in plesne točne zelo ponosni zato so jih z veseljem ponesli med nas ter nam pripravili pester in živahen kulturni program. Glasba ima posebno moč. Združuje namreč ljudi, nas izpopolnjuje, je najbolj priljubljen jezik na svetu in nasprotuje tišini. Glasbo in ples občutimo z vsemi čutili, ob glasbi in plesu doživljamo občutke sreče, veselja, radosti in zadovoljstva. S petjem in plesom se sproščamo in čustveno bogatimo,” pove Tanja Zagorščak iz vrtca Šmarje pri Jelšah in temu doda besede, ki jih je nekoč izrekel znameniti Hans Christian Andersen »Kjer besedam spodleti, glasba govori.«

Prireditev se je začela z nagovorom ravnateljice Otroškega vrtca Šmarje pri Jelšah Jelke Kitak, nekaj besed pa sta med prisotne podelila tudi župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš ter predstavnik Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) Sašo Oberski.

Na odru so se predstavili vrtci občin Bistrice ob Sotli, Kozjega, Podčetrtka, Šentjurja, Ponikve, Dobja ter otroci domačega vrtca Šmarje pri Jelšah, skupaj z enoto Svetega Štefana.

Občinstvo je prisluhnilo glasbi, ki hodi z roko v roki s petjem in plesom. Sledila je zahvala vsem sodelujočim in slavnostna podelitev priznanj mentorjem nastopajočih skupin.

“Veselilo nas je, da smo se po dveh letih ponovno  zbrali v tako velikem številu in da smo spet lahko  širšemu okolju pokazali  kaj zmoremo s skupnimi močmi. Naj živi Veseli vrtiljak!,” zaključuje Tanja Zagorščak.