Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po spustu s tobogana v podčetrtški Aqualuni huje poškodovan 7-letnik


V Termalnem parku Aqualuna v Podčetrtku naj bi se huje poškodoval 7-letni deček. Ta naj bi si v trku med spustom po toboganu King Kobra zlomil stegnenico, čeljust, poleg tega pa naj bi zadobil še raztrganine. Prepeljan je bil v celjsko bolnišnico, kjer so ga operirali, sedaj pa naj bi ga čakalo dolgo okrevanje.

Po poročanju portala Siol.net se je nesreča zgodila potem, ko se je 7-letnik, skupaj z 9-letnim bratom, spustila po toboganu King Kobra. Vanju naj bi se nato zaletela druga dva starejša fanta, na svoji blazini. Kot še poroča omenjeni portal, naj bi do nesreče prišlo zato, ker je delavec, ki na tobogan spušča kopalce, spregledal, da steza še ni prosta. Ob trku naj bi se 7-letnik hudo poškodoval, saj si je zlomil stegnenico, čeljust ter dobil raztrganine. K poškodovanemu naj bi takoj prišla zdravniška ekipa, ga oskrbela, nato pa je bil prepeljan v Splošno bolnišnico Celje, kjer je prestal operacijo. Njegov 9-letni brat naj ne bi bil huje poškodovan.

Kot so za Siol.net povedali v zdravilišču, je napako naredil izkušen delavec, ki že več let varnostno brezhibno opravlja svoje delo na toboganu. Kot so dejali, so tako ekipa kot delavec v velikem šoku. Dnevno naj bi v povprečju King Kobro sicer obiskalo več kot 1.500 kopalcev, letno pa v Termalni park Aqualuna pride med 100 tisoč in 130 tisoč obiskovalci.

V Termalnem parku Aqualuna kljub nesrečnemu dogodku zagotavljajo, da je za varnost dobro poskrbljeno. Na toboganu King Kobra se je sicer v preteklosti zgodilo že več nesreč. Zadnja izmed njih pred petimi leti, ki smo jo raziskovali na Kozjansko.info.

V termalnem parku so takoj po nesreči oblikovali ekipo, ki proučuje, s katerimi ukrepi bi lahko verjetnost, da se zgodi napaka, še zmanjšali, upoštevali in uvedli pa bodo vse predlagane predloge.