Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Peti zaporedni dan rahlega naraščanja števila okužb. V bolnišnicah pa najmanj covidnih bolnikov po lanskem avgustu


V zadnjih petih dneh je število dnevnih okužb konstantno rahlo naraščalo. Ob tem pa število zaradi covida-19 hospitaliziranih bolnikov še naprej pada in je najnižje po lanskem avgustu. Razlog za to je, da je med vsemi okužbami okoli 85 % primerov okužb z različico omikron, pri kateri je delež obolelih, ki potrebujejo hospitalizacijo, zelo majhen.

Covid-19 statistika

Včeraj je bilo opravljenih skupaj 3.031 testov na virus SARS-CoV-2. Izvidi testov so potrdili skupno 289 okužb, kar je 12,5 % več kot teden prej, ko je bilo s PCR testi potrjenih 257 okužb. To je že peti zaporedni dan rasti dnevnega števila okužb.

Število aktivno okuženih prebivalcev Slovenije je 3.574.

Število hospitaliziranih, katerih vodilna diagnoza je covid-19, je po podatkih Covid-19 Sledilnika 24 covidnih bolnikov, kar je 2 manj kot dan prej. Od vseh jih trenutno 6 potrebuje intenzivno covid nego, 1 manj kot dan prej (3 od teh imajo vodilno diagnozo covid-19 – štirje so na respiratorju). Bolnišnice so včeraj skupaj sprejele 4 obolele, odpustile pa 5 prebolevnikov. Včeraj je umrl 1 oboleli za covidom-19. Od začetka epidemije je skupaj umrlo 6.644 bolnikov s covidom-19.

Epidemiološko stanje na Celjskem

Na Celjskem oz. savinjski regiji je bilo potrjenih 27 okužb (prejšnji teden 14). Največ v občini Celje 12, sledijo Slovenske Konjice 4, Laško 2, Rogaška Slatina 2, Braslovče 1, Polzela 1, Šentjur 1, Šmarje pri Jelšah 1, Velenje 1, Vojnik 1, Žalec 1.

Splošni bolnišnici Celje so po podatkih Covid-19 Sledilnika hospitaliziranih 5 bolnikov (dan prej 4), katerih vodilna diagnoza je covid-19. V SB Celje so včeraj sprejeli 1 prebolevnika.