Občina Bistrica ob Sotli dobila novega častnega občana

8. 6. 2022 16:00

Konec junija svoj občinski praznik praznuje Občina Bistrica ob Sotli, ki bo na letošnji slavnostni seji dobila tudi novega častnega občana. To bo postal dolgoletni zdravnik v Bistrici ob Sotli Franci Božiček.

Naziv častnega občana v Bistrici ob Sotli podeljujejo po nekaj letih premora. Prejel ga bo zdravnik družinske medicine Franci Božiček, ki v zdravstvenem domu v domačem kraju deluje že od mladosti, v preteklosti pa je bil tudi že občinski svetnik in dejaven na družabnem področju v občini.

Poleg naziva častnega občana bodo podelili tudi plaketo, priznanje in denarno nagrado občine. Plakete se bo razveselil Blaženko Černelč, predsednik Društva vinogradnikov in kletarjev Šempeter in pobudnik več prireditev v kraju. Priznanje občine bo prejel Marjan Ljubek, ki je dejaven v društvenem življenju občine. Denarna nagrada bo šla Društvu vinogradnikov in kletarjev Šempeter.

Bistriška občina svoj občinski praznik praznuje konec junija, ko bo potekala tudi slavnostna seja s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad. Pestro družabno, športno in kulturno dogajanje pa napovedujejo skozi ves mesec, saj se bo v tem času zvrstilo kar nekaj koncertov, glasbenih srečanj in drugih kulturnih dogodkov, priredili bodo Petrov sejem, potekalo pa bo tudi več občinskih turnirjev v športnih disciplinah.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X