Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Bistrica ob Sotli dobila novega častnega občana


Konec junija svoj občinski praznik praznuje Občina Bistrica ob Sotli, ki bo na letošnji slavnostni seji dobila tudi novega častnega občana. To bo postal dolgoletni zdravnik v Bistrici ob Sotli Franci Božiček.

Naziv častnega občana v Bistrici ob Sotli podeljujejo po nekaj letih premora. Prejel ga bo zdravnik družinske medicine Franci Božiček, ki v zdravstvenem domu v domačem kraju deluje že od mladosti, v preteklosti pa je bil tudi že občinski svetnik in dejaven na družabnem področju v občini.

Poleg naziva častnega občana bodo podelili tudi plaketo, priznanje in denarno nagrado občine. Plakete se bo razveselil Blaženko Černelč, predsednik Društva vinogradnikov in kletarjev Šempeter in pobudnik več prireditev v kraju. Priznanje občine bo prejel Marjan Ljubek, ki je dejaven v društvenem življenju občine. Denarna nagrada bo šla Društvu vinogradnikov in kletarjev Šempeter.

Bistriška občina svoj občinski praznik praznuje konec junija, ko bo potekala tudi slavnostna seja s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad. Pestro družabno, športno in kulturno dogajanje pa napovedujejo skozi ves mesec, saj se bo v tem času zvrstilo kar nekaj koncertov, glasbenih srečanj in drugih kulturnih dogodkov, priredili bodo Petrov sejem, potekalo pa bo tudi več občinskih turnirjev v športnih disciplinah.