Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob 80-letnici nogometnega kluba Šmarje končno dobilo tudi jelše


80 let, s krajšimi premori, se v Šmarju igra organiziran nogomet – sedanje centralno igrišče so Nemci zgradili med 2. svetovno vojno. In po več desetletjih ali morda celo stoletjih Šmarje dobiva tudi jelše – drevo, po katerem je kraj – sv. Marija na jezeru, tudi dobil svoj drugi del imena.

Prejemniki priznanj NK Šmarje pri Jelšah (z leve ob županu Čakšu):Vinko Javorič (brat pokojnega Slavka Javoriča), Ivan Pisanec, Franc Jager, Aleš Seidl. Bivša predsednika Radko Kvas in Tomi Rumpf sta udeležbo opravičila. Zahvali sta prejela Gregor Krajnc v imenu TŠM ter Matija Čakš v imenu Občine Šmarje pri Jelšah. Foto: Damjan Regoršek, Studio blisk

 

Ob slovesnem jubileju šmarskega nogometa so namreč šmarski nogometaši pred objektom posadili 8 jelš – ta čast je pripadla očetu sodobnega nogometnega organiziranja v Šmarju, nekdanjemu vratarju in nato dolgoletnemu predsedniku kluba, Ivanu Pisancu.

Nogometni klub Šmarje pri Jelšah je danes največja in najbolj organizirana športna organizacija v občini in tudi širše, v njegovih vrstah pa se s športom ukvarja več kot 200 otrok, mladeničev in mladenk.

Da je dediščina organiziranega nogometa v Šmarju pri Jelšah vse bolj bogata, priča izjemen obisk slavnostnega dogodka minulo soboto v šmarskem športnem parku, pred tem pa še na slavnostni seji v kulturnem domu. Tribuna s 500 mesti je bila skoraj premajhna za vse, ki so si želeli ogledati osrednji dogodek: nogometno srečanje med “šmarskimi legendami” – nogometaši iz prvega zlatega obdobja šmarskega nogometa, ter ekipo članov, mladincev in kadetov iz sedanjosti, ko se klub predvsem osredotoča na kvalitetno delo z mladimi nogometaši, ki jo spremlja vzgoja v vrednotah športnega načina življenja.

Foto: Damjan Regoršek, Studio blisk Šmarje

Veterani so, kljub nekoliko nadpovprečni telesni teži ter podpovprečni kondiciji, golobradcem pokazali nekaj mojstrskih potez ter z natančnimi zaključki iz parkiranega avtobusa tekmo celo zmagali s 3:1. Dogajanje na igrišču in ob njem  pa je s pikrimi zabavnimi pripombami in svojim znamenitim lokalnim humorjem popestril domači komik Aleš Novak (24. junija se mu boste tradicionalno lahko smejali na Jelšingradu).

Foto: Damjan Regoršek, Foto-studio Blisk

NK Šmarje v vzponu, popolna osredotočenost na delo z mladimi

Foto-video Blisk Šmarje pri Jelšah tudi s spletno in video storitvijo. Preverite na spletni strani: www.fotoblisk.si (klik na slikco)

Šmarski nogomet po obdobju organizacijske krize in stagnacije, ki je sledila plodovitemu obdobju rednega nastopanja v 3. SNL in 2. državni in mladinski ligi, zadnja leta pod marljivim predsednikom Alešem Ratejem dobiva nov zagon.

V klubu so se osredotočili na kvalitetno in pedagoško podkovano trenersko zasedbo, sestavljeno za delo z mladimi nogometaši na najvišjem možnem nivoju. Članska ekipa pa je namenjena domačim fantom, ki jih bo naplavil kvaliteten sistem dela z mladimi in ne bodo kariere nadaljevali na profesionalnem nivoju.

Ker klub noče umetno, s plačanimi legionarji, vzdrževati tekmovanja v 3. SNL, se do prihoda prvih močnih generacij iz novega sistema dela v mladinskem pogonu, v članski konkurenci seli ligo nižje. Že pri mladincih, kadetih in starejših dečkih pa je cilj pred naslednjo sezono 2. državna mladinska in kadetska liga, ter 1. liga starejših dečkov MNZ Celje.

NK Šmarje pri Jelšah ima ta trenutek popolnjene prav vse selekcije in že žensko mladinsko ekipo. V organizirano vadbo je vključenih več kot 200 otrok, največ v zgodovini kluba.

Foto: Damjan Regoršek, Studio blisk, Ruben Cerovšek, TŠM Šmarje pri Jelšah

Kot vedno znova poudarjata predsednik Aleš Ratej ter športni vodja Rok Šrimpf, osnovni namen šmarskega nogometa ostaja otrokom in mladini, ter seveda njihovim staršem, ponuditi kvalitetno organizirano alternativo preživljanja prostega časa – ne za ekrani z joystikom ali v gostilni s steklenico v roki, temveč na igrišču, v potu in trudu športnega in osebnega napredka pri igranju najlepše igre na svetu.

Množica bivših nogometašev, simpatizerjev in navijačev Nogometnega kluba Šmarje pri Jelšah, ki se je v soboto zbrala ob njegovem jubileju, priča, da entuziastom v šmarskem nogometu vse to uspeva že desetletja.

R. Č., fotografije: Foto studio Blisk Šmarje, TŠM Šmarje pri Jelšah,  R. Č.