Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Maja Pak se vrača na čelo STO


Slatinčanka Maja Pak se vrača na čelo Slovenske turistične organizacije (STO). Pakova je s tega položaja odstopila novembra lani, razlog pa je bilo nestrinjanje s takratnim gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom.

Vlada Republike Slovenije je na prvi dopisni seji izdala odločbo o ponovnem imenovanju mag. Maje Pak za direktorico Javne agencije Republike Slovenije za trženje in promocijo turizma (STO), za obdobje petih let. Mandat nastopa z današnjim 6. junijem. Vlada Republike Slovenije je za sklenitev pogodbe o zaposlitvi z mag. Majo Pak pooblastila ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaža Hana.

Svet STO je na svoji 7. redni seji z dne 3. junija 2022 sprejel sklep, s katerim je Vladi Republike Slovenije predlagal imenovanje mag. Maje Pak. Sedanji vršilki dolžnosti direktorja STO Iloni Stermecki se je mandat iztekel 5. junija 2022. Maja Pak ima dolgoletne izkušnje s področja turizma, tako z delom v privatnem turističnem sektorju kot z več kot osemletnim uspešnim vodenjem STO.