Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti Kozjanskega in Obsotelja med najboljših deset na Pokalnem prvenstvu Slovenije 2022


Karateisti Kozjanskega in Obsotelja so imeli pester tekmovalni vikend. Minulo soboto so se udeležili Tanin Open 2022 v Sevnici, kjer se je pomerilo okoli 180 tekmovalcev. V nedeljo pa je v Črnomlju potekalo prvo državno pokalno tekmovanje Slovenije za leto 2022. Skupno se ga je udeležilo 353 tekmovalcev iz 48 klubov.

Karate klub Kozjansko in Obsotelje je v boj za medalje na državni ravni poslal 12-člansko ekipo. Začeli so z nastopi v katah. Najprej sta na tatamije stopila kadeta Grega Zbil in Luka Bele. Oba sta v svoji skupini premagovala vse svoje nasprotnike, in se nato srečala v klubskem finalu. Grega Zbil je na koncu osvojil 2. mesto, Luka Bele pa je postal zmagovalec kategorije.

Na drugem tatamiju sta v katah za mlajše kadete nastopila Filip Lotrič in Tilen Prah. Oba sta izjemno dobro začela in kazalo je na še en klubski finale, a je bil v četrtfinalu Filip Lotrič zaradi napake diskvalificiran. Tilen Prah se je na drugi strani prebil v finale, kjer pa je v tesnem obračunu izgubil s 3:2.

Tekmovanje se je popoldan prevesilo v športne borbe. Začela sta Andraž Križnik, v kategoriji malčki -30 kg in Ela Droždan Volf v kategoriji malčice +30 kg. To je bila prva tekma za mlada borca. Anže je na koncu osvojil 5. mesto, Ela pa je posegla po medalji in osvojila 3. mesto. V kategoriji borbe dečki -30 kg je nastopil tudi Andraž Lotrič. Po dobrih bojih, je v polfinalu imel smolo in tekmo končal na 5. mestu. Na tatmi se je po daljšem premoru zaradi poškodbe vrnil Benjamin Herman. V kategoriji ml. kadeti +55 kg je osvojil 3. mesto.  Leon Sodin je v kategoriji ml. kadeti -40 kg osvojil 3. mesto. Med kadeti +70 kg je nastopil Luka Bele in po zmagi v katah, v borbah osvojil še 3. mesto.

V borbah za ml. kadetinje sta nastopili Ana in Lea Bele. Po napetih bojih sta poskrbeli za nov klubski finale. Zaradi poškodbe je Lea finale predala, zmage pa se je tako veselila Ana. Za konec je še tretjo zmago za KKKO priborila Lara Sodin, v kategoriji mladinke -53 kg.

Na klubski lestvici se je KKKO, po seštevku točk celotnega tekmovanja, zavihtel na skupno 8. mesto.