Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurski župan na prvem uradnem srečanju z novim celjskim škofom


Župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci se je v minulih dneh prvič po zahtevnem obdobju epidemije, na tradicionalnem srečanju znova sestal s celjskim škofom in župniki župnij šentjurske občine.

Šlo je tudi za prvo uradno srečanje šentjurskega župana z novim celjskim škofom msgr. dr. Maksimiljanom Matjažem, ki ga je pred dobrim letom dni imenova papež Frančišek, v škofa pa je bil posvečen konec maja lani. Sprejema se je udeležil tudi upokojeni celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek, s katerim je šentjurska občina med njegovim škofovanjem odlično sodelovala. Srečanja se je udeležilo tudi nekaj župnikov župnij v šentjurski občini, med drugim MitjaMarkovič, ki je vodenje šentjurske župnije prevzel lanskega avgusta, Alojz Kačičnik iz Župnije Ponikva ter Niko Krajnc iz Župnije Dramlje. Drugi se zaradi obveznosti srečanja niso udeležili.

Škofa seznanili z aktualnim stanjem

Župan mag. Marko Diaci in direktor Občinske uprave Jože Palčnik sta škofa seznanila z aktualnim stanjem ter investicijami v občini Šentjur. Predstavila sta mu tudi nekatere zanimivosti in posebnosti krajev na Šentjurskem. Pogovori so tekli tudi o temah, ki se nanašajo predvsem na skrb za sakralno dediščino ter na iskanju načinov, kako ohranjati skrb za duhovne potrebe v številnih krajih šentjurskega podeželja, še posebej v časih kadrovskih izzivov za Cerkev. Sogovorniki so delili upanje in optimizem, da se bo obrestoval skupni trud za dobrobit župljanov in prebivalcev občine. Župan in celjski škof sta si ob koncu izmenjala želje po dobrem sodelovanju tudi v bodoče.