Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Rogaška Slatina ponovno prejela srebrni ISSO certifikat razvojne odličnosti


Na zaključni prireditvi Zlati kamen 2022 je Občina Rogaška Slatina znova prejela srebrni ISSO certifikat razvojne odličnosti.

Konferenca Zlati kamen je vsakoletno srečanje deležnikov s področja lokalne samouprave. Tu se srečujejo predstavniki lokalnih skupnosti, gospodarstva in vlade. Dogodek je namenjen vsem, ki vodijo in upravljajo občine in delujejo v javni upravi in javnih ter zasebnih podjetjih, ki sodelujejo in spremljajo razvoj občin. Je edini dogodek, ki je hkrati tudi vrhunec večmesečnega raziskovalnega dela o razvojnem napredku slovenskih občin v sklopu raziskovalnega projekta in izbora Zlati kamen.

Občina Rogaška Slatina se je uvrstila med občine, ki ponujajo prebivalcem kakovostno raven življenja in jih odlikuje solidna in uravnotežena stopnja doseženega razvoja. Uvrstitev občini prinaša Srebrni ISSO certifikat razvojne odličnosti za leto 2022.

Srebrni ISSO certifikat 2022 predstavlja odlikovanje za Občino Rogaška Slatina. Izkazuje izjemno kakovost življenja v občini ter uravnoteženo stopnjo razvoja.

Izhodišče za podelitev certifikata je Indeks ISSO, ki je sestavljen iz večjega števila kazalnikov, izvedenih iz statističnih, finančnih in gospodarskih podatkov o občini, to so demografija, proračunska učinkovitost, gospodarstvo, trg dela, izobrazba, življenjski standard, socialna kohezija in okolje. Meri doseženo stopnjo razvitosti občine.

Srebrni ISSO certifikat, ki ga je prevzel župan mag. Branko Kidrič, dokazuje, da se Občina Rogaška Slatina tudi na področju razvoja, poleg urejenega okolja in trajnostne naravnanosti, razvija v pravo smer, kar prepoznajo tudi zunaj meja naše občine.