Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jožefu Rogaču so se poklonili s postavitvijo križa


V župniji Podčetrtek so v minulem vikendu s postavitvijo križa počastili spomin na lani umrlega dekana in duhovnika Jožefa Rogača. Župnik je bil med Podčetržani izjemno priljubljen, z njim niso izgubili le župnijskega upravitelja, ki ga danes ob pomanjkanju duhovnikov nadomeščajo patri iz Olimja, pač pa tudi dobrega prijatelja.

Spomin na dolgoletnega župnika v župnijah Podčetrtek in Polje ob Sotli Jožefa Rogača so obeležili s postavitvijo križa pri brunarici v Imenski gorci, kjer si je župnik ustvaril tudi kotiček za svoje hobije. S spominsko slovesnostjo so se mu poklonili mnogi domačini. Kot govorci so nastopil pater Ernest Benko iz Olimja, župan Peter Misja, predstavniki korskih pevcev, gasilcev in drugi farani. Za pesem so poskrbeli pevci s kora, mladi glasbeniki in ansambel Ga še ni blu, v katerem je tudi sam prepeval.

Jožfe Rogač je svojo duhovniško pot pričel v domačem Prekmurju.  Na mesto župnika v župnijah Podčetrtek in Polje ob Sotli je nastopil avgusta leta 2005, kmalu za tem je prevzel tudi službo dekana dekanije Kozje.

Jožef Rogač je bil, kot so poudarili tudi govorci, izredno preprost, deloven, povezovalen in prijateljski človek. K delu v cerkvi je znal pritegniti vse generacije, zelo naklonjen je bil tudi delu z mladimi. Dobro je sodeloval z občino in ostalimi deležniki v javnem življenju. Tudi sam se je vključeval v družabno življenje v Podčetrtku. Bil je član gasilskega društva, glasbeno se je udejstvoval v ansamblu, sodeloval je tudi v društvu za ohranitev starih običajev Lastnič.

Jožef Rogač je umrl 12. marca lani, star 48 let.

E.Š., foto: splet, fb